Slovenija
709 ogledov

Kadunc: "Prijavil sem se, ker se Veselinovič ni"

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Igor Kadunc je potrdil, da se je prijavil na razpis za direktorja Slovenske tiskovne agencije.

Nekdanji generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc je na Facebooku zapisal, da se je prijavil po tistem, ko je izvedel, da Bojan Veselinovič ne bo vnovič kandidiral za ta položaj. Kot pravi Kadunc, pa mu ni vseeno, kaj se bo dogajalo s STA.

"Nimam nič skrivati. Če je prišla na STA ena sama prijava, potem je moja," je potrdil Kadunc.

Bojan Veselinovič Slovenija Janševa vlada dosegla svoje: Veselinovič odstopil kot direktor STA

Kot je zapisal, se je prijavil zato, ker je (pravilno) ocenil, da se ne bo prijavil noben izkušen manager, ker je usoda STA zelo negotova in ker zakon ter razpis zahtevata izjemne pogoje, to je 10 let delovnih izkušenj v ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj. "Prijavil sem se, ker je celo direktor Ukoma (Uroš Urbanija op. a.), če sem ga prav razumel, povedal, da tudi vladna stran nima kandidata," je dodal.

STA si po njegovih besedah zasluži direktorja, ki se bo spopadel z vsemi izzivi, ki so po finančnem izčrpavanju pred njo. "Verjamem, da jim bomo s kolektivom, ki je podelil novemu odgovornemu uredniku 98,5-odstotno podporo, kos," je zapisal. Po njegovih besedah se nima nihče pravice igrati s tako pomembno medijsko ustanovo, zato misli, da morajo vsi, ki ji lahko kakorkoli pomagajo, to tudi storiti. Kot je še dodal, je zdaj usoda prijave v rokah članov nadzornega sveta STA.

ursula von der leyen janez janša Slovenija Nemci: STA povod za prepir med Janšo in von der Leynovo

Veselinovič še do konca meseca

Nadzorni svet STA se je sicer na seji v sredo seznanil tudi z iztekom razpisa za novega direktorja agencije. Ob tem so sklenili dodatno preveriti, ali prijavljeni kandidat res izpolnjuje zahtevane pogoje. Razpisna komisija bo sicer glede na enega od sklepov sveta preverila, ali je za prijavo na mesto direktorja STA v skladu z veljavno zakonodajo potrebna predložitev dokazila o nekaznovanosti in da kandidat ni v sodnem postopku.

Nadzorniki so se tudi seznanili z odstopom direktorja agencije Veselinoviča, pri čemer pa niso odobrili njegovega predloga, da bi se mu odpovedni rok iztekel prej kot v 30 dneh, tako da Veselinovič ostaja direktor do 30. oktobra. Veselinoviču bi potekel mandat konec leta.

STA Slovenska tiskovna agencija Slovenija Na razpis za direktorja STA naj bi se prijavil Kadunc

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Dusan12 10:45 10.oktober 2021.

    Kadunc, pizdek si od malih nog, od kar te poznam, nakladač za tiste, ki te poznamo, pravzaprav, ljudje ti še kar nasedajo, pri teh poznih letih bi bil že čas, da te tvoja srčkana Evgenija vzame v roke