Slovenija
9014 ogledov

Kako bo pa prihodnji teden?

Jesen Profimedias
Deževni konec tedna. Arso izdal opozorilo. Kaj pa prihodnji teden?

"Danes bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami z močnejšimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija," na svoji spletni strani navajajo vremenoslovci z Arsa.

Izdali so opozorilo, da ob koncu tedna pričakujejo obilno deževje. Predvsem v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji bodo vodotoki naraščali, možna bodo razlivanja posameznih rek.

Jutri bo, nadaljujejo vremenoslovci, sprva oblačno in deževno s krajevnimi nevihtami. Popoldne bo dež v večjem delu Slovenije ponehal, delno se bo zjasnilo. Prehodno bo zapihal veter zahodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 16, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V ponedeljek bodo padavine od zahoda spet zajele večji del države in v torek do večera povsod ponehale. V torek bo na Primorskem zapihala burja.

5- do 10-dnevna napoved

V torek bodo naši kraji še pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov, od srede naprej pa se bo smer vetra v višinah obrnila na severno do severozahodno.

"V torek bo dopoldne deževno, a bo dež popoldne ponehal. Od srede do nedelje kaže na večinoma suho vreme. Jutra bodo sveža, dnevne temperature pa tudi večinoma pod 20 stopinjami," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 19:24 16.september 2017.

    Še za eno uro naprej ne morejo za sigurno napovedati vremena kakšno bo.Vedno je tisto vreme bo,če bo...