Svet
3638 ogledov

Prihaja nov udarec?

Posledice poplav na Japonskem julija 2017. Epa
Vremenoslovci pričakujejo pojav, ki mu niso bili priče že 50 let.

Močan tajfun, že 18. v sezoni v Aziji, je dosegel jugozahodne otoke Japonske; v prihodnjih dneh naj bi se razširil na osrednji del japonskega otočja, opozarjajo japonske oblasti.

Njihova nacionalna meteorološka agencija je opozorila na močno naraščanje vodotokov in poplave, ki bodo zagotovo prizadele državo. Na območju Okinawe pričakujejo deževje, kot ga niso bili priča že pol stoletja, spremljal pa ga bo močan veter, ki bo pihal tudi s hitrostjo 252 km/h.

Katastrofa Svet Milijarder Richard Branson objavil grozljive fotografije razdejanja po orkanu

Irmine žrtve še vedno naraščajo

Orkan Irma je doslej zahteval skupaj 61 življenj, od tega 23 v ZDA in 38 v Karibih, kjer je pustošil, preden je zajel celotno ameriško zvezno državo Florido in nato oslabel nad Georgijo in Južno Karolino. Med smrtnimi žrtvami je osem mrtvih prebivalcev doma za ostarele v Hollywoodu in še pet ljudi, ki so se zadušili z generatorji, je poročala STA.

Po zavetiščih Floride je bilo medtem v sredo zvečer le še 13.000 ljudi, lokalni uradniki na otočju Key West pa poročajo, da morda uničenje ni tako veliko, kot so se sprva bali. Ocene iz zraka so govorile o najmanj četrtini povsem uničenih hiš, vendar naj bi jih bilo na koncu manj. Irma je v nedeljo zjutraj prihrumela na Keys z vetom s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro.

Uničenje si bo danes iz prve roke ogledal ameriški predsednik Donald Trump, ki bo obiskal mesto Naples na jugozahodni obali Floride.

Irma Satelitski posnetki Svet Karibi niso več zeleni!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice