Slovenija
20 ogledov

Kangler spet na policiji

Franc Kangler je pogodbo podpisal, čeprav še ni jasno, ali bo kotizacijo morala Žurnal24 main
Mariborski župan Franc Kangler je bil v ponedeljek klican na policijo, ker naj bi prekoračil pooblastila.

Policisti so Kanglerja poklicali, ker je v vlogi osumljenca, saj naj bi prekoračil pooblastila, ko je preprečil deložacijo nekega Mariborčana.

"Ponovno sem utemeljeno osumljen, ker naj bi interveniral na stanovanjskem skladu, da gospoda Milana Arnejčiča niso vrgli na cesto. Se mi pa zdi žalostno in noro, celo naivno, da bi kot župan dopustil, da občane kar tako mečejo na cesto," je v izjavi za medije povedal Kangler.

Zatrdil je, da ni storil nobenega kaznivega dejanja, ampak je le prosil vodstvo medobčinskega stanovanjskega sklada, naj preveri, ali so kakšne možnosti, da se omenjeni osebi pomaga. "In so mu pomagali, ta gospod je vse plačal in tudi center za socialno delo je bil aktivno vključen v to zadevo," je še pojasnil.

"Zadnje čase se mi zdi že smešno, da sem osumljen takšnih ali drugačnih kaznivih dejanj, ki nimajo elementov pravega kaznivega dejanja. A o tem naj presodita tožilstvo in sodišče. Jaz sem prepričan, da bo pravica zmagala," je dodal.

Zoper mariborskega župana sta spisani že dve kazenski ovadbi, in sicer v zadevah Toplarna in Dom pod Gorco. Hkrati se je znašel v središču obsežne kriminalistične preiskave na širšem območju Maribora zaradi suma gospodarskega kriminala in korupcije, v okviru katere je bil četrtega maja 16 ur v policijskem pridržanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.