Slovenija
119 ogledov

Karnerja spet na sodišče

hiša v Rožni dolini, Danilo Slivnik, Mihael in Alenka Karner Saša Despot
Doping. Že drugo avstrijsko sodišče danes odloča o tem, ali bi zakonca iz Ljubljane izročili ZDA.

Izročitev. Višje deželno sodišče v Gradcu danes odloča o pritožbi Ljubljančanov Mihaela in Alenke Karner. Avstrija, kjer so ju prijeli konec lanskega leta, ju namreč namerava izročiti Združenim državam Amerike (ZDA), kjer bi jima sodili zaradi nezakonite trgovine in več kot 40-milijonskega zaslužka s prepovedanimi poživili. Sredi januarja, po njunem zaslišanju, je namreč sodišče v Celovcu ugotovilo, da ju Avstrija lahko preda.

Odločitev že danes

“Pritožbena seja bo trajala približno eno uro, toliko, da sodnemu senatu višjih sodnikov predstavimo pritožbo. Po tej seji pa bo tudi že znana odločitev, ali bo pritožbi ugodeno ali ne. Če bo pritožba zavrnjena, se lahko zoper odločitev o izročitvi pritožimo še na vrhovno sodišče v Avstriji,” pojasnjuje zagovornik Karnerjevih Franz Grossman iz Gradca. Odločitev tamkajšnjih višjih sodnikov pričakuje pozno popoldne.

Na sodišču v Gradcu sicer včeraj niso niti potrdili niti zanikali, da se pri njih na za javnost zaprti seji danes spet odloča o izročitvi zakoncev iz Slovenije. “Njuna pritožba je nedvomno prednostna, ker sta oba priprta. Kdaj bo znana odločitev, pa ne moremo napovedati. Letno sodišče obravnava okoli 550 pritožb, približno dve na dan,” pojasnjujejo na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.