Slovenija
2748 ogledov

Kateri stranki katero ministrstvo?

Marjan Šarec v DZ Saša Despot Marjan Šarec, predsednik vlade RS
Dogovor je načeloma sklenjen.

Novoizvoljeni predsednik vlade Marjan Šarec je po današnjem srečanju s predsedniki strank bodoče vladne koalicije potrdil, da so načeloma dogovorili kadrovski razrez bodoče vlade, torej kateri stranki pripade vodenje katerega ministrstva.

Razreza še ni razkril, saj da ga morajo po strankah še formalno potrditi.

LMŠ naj bi po neuradnih informacijah pripadla ministrstvo za zdravje, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za javno upravo in ministrstvo za finance. SMC bi pripadlo ministrstvo za zunanje zadeve, ministrstvo za okolje in prostor, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pravosodno, šolsko in kulturno ministrstvo naj bi dobila SD. Obrambnega in kmetijskega ministra bi po neuradnih informacijah prispeval DeSUS, SAB pa ministra za infrastrukturo, kohezijo in Slovence v zamejstvu.

Imen ministrov partnerji uradno še niso razkrili, je pa že dlje časa jasno, da bodo v vladi predsedniki vseh petih koalicijskih strank z izjemo predsednika SD Dejana Židana, ki so ga sklenili predlagati za predsednika DZ. Predsednik SMC Miro Cerar naj bi bil novi zunanji minister, predsednik DeSUS Karl Erjavec naj bi vodil ministrstvo za obrambo, na čelu infrastrukturnega ministrstva pa naj bi bila predsednica SAB Alenka Bratušek.

Po neuradnih informacijah STA se je Šarec danes sestal z aktualno finančno ministrico Matejo Vraničar Erman, s katero sta govorila o vodenju finančnega ministrstva. Vraničar Ermanova, ki trenutno opravlja tekoče posle, ponudbe zaenkrat ni ne sprejela, ne zavrnila. Slišati pa je, da ima nekaj zadržkov glede javnofinančne vzdržnosti koalicijske pogodbe.

Vojmir Urlep, ki se ga je največkrat omenjalo kot novega finančnega ministra, pa bo, kot je pred dnevi napovedal Šarec, premierjeva desna roka in bo prevzel vlogo koordinatorja med posameznimi ministrstvi.

Aktualna ministrica za obrambo, ki opravlja tekoče posle, Andreja Katič, naj bi sedaj prevzela krmilo ministrstva za pravosodje, nekdanji šolski minister Jernej Pikalo pa naj bi ponovno bdel nad izobraževalnim resorjem. Novi kulturni minister pa naj bi bil po neuradnih informacijah direktor ljubljanskega konservatorija za balet in glasbo Dejan Prešiček.

Marjan Šarec po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS Nenavadna pot Slovenija Britanci pišejo, kako je Šarec posnemal Janšo Ljudmila Novak Slovenija Ljudmila Novak: Jaz nisem izdajalka!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
 • vladek 10:10 21.avgust 2018.

  kako je mogoče da dve osebi katere niso izvoljene v parlamentu,sedaj bodo ministri,Bratuškova in Erjavec,samo v Sloveniji je to mogoče FUJ

 • Tupamaros 23:18 20.avgust 2018.

  In to so Šarčevi novi obrazi, Vse skupaj je navaden copy-paste. Če je to vse kar imajo uporabnega je navadna črviva revščina,

 • Avatar stoychi
  stoychi 21:05 20.avgust 2018.

  prosimo Boga, da ta vlada pade in da gremo še enkrat na volitve. Ti kandidati za ministre, ki že leta kolobarijo iz ene na drugi funkcijo niso nič naredili za narodov blagor, so pa dokazali, da so lutke lobijev in ...prikaži več korporativnega fašizma.

Sorodne novice