Slovenija
16079 ogledov

Kdaj bo največja verjetnost vročinskih neviht?

Nevihtni oblaki
Vremenoslovci za številna območja razglasili rdeča opozorila. Kako vroče bo pri nas?

Portal Severe Weather Europe je objavil temperature morja širom Sredozemlja ter pri tem opozoril na izjemno visoke temperature in nevarnost neviht. Zaradi visokih temperatur površine morja širom Sredozemlja prihaja do višje vlage v zraku, kar bo povzročilo nestabilnost ter povečalo nevarnosti ploh in neviht.

Na Hrvaškem še naprej velja rdeče opozorilo zaradi visokih temperatur, po napovedih vremenoslovcev se bo živo srebro v Istri danes povzpelo do 37 stopinj Celzija. V Italiji so medtem za danes in jutri razglasili najvišje, rdeče opozorilo v več mestih na severu in v osrednjem delu države.

Tudi pri nas vremenoslovci z Arsa opozarjajo, da bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.

Vročina Nova opozorila Slovenija Pripravimo se, vsekala bo peklenska vročina

Kako visoko bo šlo do konca tedna?

"Popoldne bo pretežno jasno, nastale bodo posamezne vročinske nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 stopinj. Ponoči se bodo zlasti nad vzhodno polovico države razširile plohe ali nevihte, ki se lahko nadaljujejo tudi v jutro," napovedujejo na Arsu.

Nadaljujejo, da bo jutri na Primorskem povečini sončno, drugod spremenljivo oblačno. Nastajale bodo nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod v notranjosti vzhodni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, ob obali okoli 23, najvišje dnevne od 28 do 31, na Primorskem od 32 do 36 stopinj.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Soparno bo. V soboto bo sončno, verjetnost za popoldanske nevihte bo spet manjša. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Od 5. do 10. avgusta

"V nedeljo bodo naši kraji še pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka. V ponedeljek nas bo prešla vremenska fronta, nato bo nad srednjo Evropo območje enakomernega zračnega tlaka," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Verjetnost za krajevne padavine bo nekoliko povečana predvsem v začetku prihodnjega tedna. Najvišje temperature bodo večinoma okoli 30 stopinj.

Vročina - Španija Vreme Svet Evropo čaka pekel. Prihaja ekstremna vročina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.