Slovenija
13726 ogledov

Kdo je mož, ki je premagal Popovića?

Vrata Šoupa, kjer bi moral posle kot v. d. direktorja prevzeti Aleš Bržan, so bi Žurnal24 main
Koprski župan napoveduje spremembe. Kdo je?

Izredno dramatičen razplet volitev v Kopru, podrobnosti preberite v članku na spodnji povezavi:

Aleš Bržan, bivši generalni sekretar Šosa, ne verjame, da bi delitev sredstev la Slovenija Hollywoodski zaplet v Kopru: Zmagovalec znan, dobil je sedem glasov več

Po današnji objavi končnih neuradnih izidov je novi koprski župan dejal, da tako tesnega rezultata ni pričakoval nihče. "Mi smo pričakovali, da bo nekaj sto glasov razlike," je priznal.

Kot je navedel, je bilo veliko glasov tudi za aktualnega župana Popoviča, kar je znak, da tudi on uživa precejšnje spoštovanje, "ampak ljudje so se odločili za spremembo in do spremembe je prišlo". Za naprej pa je opozoril, da morata "oba kandidata najprej malo pomiriti ljudi in pomiriti strasti", da lahko začnejo normalno živeti naprej.

Nekdanji radijski voditelj

Bržan se je rodil v Kopru leta 1976. Po izobrazbi inženir tehnologije prometa je bil širši javnosti pred kandidaturo najbolj znan kot dolgoletni radijski voditelj na priljubljenem lokalnem komercialnem radiu.

S somišljeniki je med študijem na nove temelje postavil Klub študentov občine Koper, med njegovimi odmevnejšimi projekti je bila Oživela ulica, ki je takrat zaspanemu Kopru prvič ponudila dogajanje sredi tedna. V zadnjem desetletju je bil zaposlen kot podjetnik, direktor manjšega podjetja, je moč prebrati na spletni strani Liste Aleša Bržana.

Že kandidiral na listi SMC

Politično ne gre za popolnega novinca, saj je Bržan pred štirimi leti že kandidiral za koprskega župana in s podporo SMC dosegel drugo mesto. Od stranke se je sicer pozneje distanciral in dobršen del minulega štiriletnega mandata v koprskem občinskem svetu deloval kot samostojni svetnik. Pred tokratnimi lokalnimi volitvami je s somišljeniki ustanovil stranko - Listo Aleša Bržana.

Pred prvim krogom volitev ni bil med najglasnejšimi kritiki aktualnega župana, ki mu je tudi priznal marsikateri uspeh. Takšna umirjena retorika se je obrestovala tako njemu kot njegovi stranki, ki je z devetimi svetniškimi mandati postala druga najmočnejša skupina v mestnem svetu.

Ta rezultat ob hkratni podpori kar devetih od ostalih enajstih županskih kandidatov in njihovih strank oz. list hkrati pomeni, da bo Bržan imel na voljo tudi potrebno večino v mestnem svetu.

Obljubil vodenje brez zlorabe moči

Koalicijo bodo sicer formalizirali le, če bo potrebno, je še pred zmago zatrdil Bržan, ki je jasno napovedal spremembe tako v načinu dela in upravljanju s skupnim premoženjem kot v odnosih znotraj občine.

Med svojimi vodili je novi župan izpostavil tudi sodelovanje. Spremembe po Bržanovih besedah sicer ne pomenijo ustavitve napredka, temveč razumno upravljanje, načrtovanje in enakomerno skrb za vse občane, "brez zlorabe moči, brez izsiljevanj, brez avtoritativnosti, brez deljenj".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • lotus 13:59 07.december 2018.

    Ponavadi vsi obljubljajo dokler se ne ustoličijo,potem pa,hm

  • andrej06 18:12 04.december 2018.

    Kapo dol upam da bo tako ostalo

  • titty 22:18 03.december 2018.

    Čestitke Bržanu!