Slovenija
19 ogledov

Klemenčič uživa Cerarjevo podporo

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Premier Miro Cerar naj bi se po napovedih danes sestal s pravosodnim ministrom Goranom Klemenčičem. Do sestanka je po zadnjih informacijah prišlo že sinoči.

Minister za pravosodje Goran Klemenčič se jevčeraj sestal s premierjem Mirom Cerarjem. Po izčrpnih pojasnilih glede očitkov, ki jih je bil minister deležen zaradi poročila o premoženjskem stanju politikov v času, ko je vodil protikorupcijsko komisijo, je Klemenčič deležen Cerarjeve podpore, pravijo iz kabineta predsednika vlade.

Minister je že v soboto zatrdil, da sam ne namerava odstopiti, saj da je na KPK pri oblikovanju poročila o premoženjskem stanju politikov delal skrbno in v najboljši veri.

Vrhovno sodišče je namreč minuli teden odpravilo zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o premoženjskem stanju predsednikov političnih strank v delu, ki se nanaša na predsednika SDS Janeza Janšo. Poročilo KPK je pred dvema letoma povzročilo padec Janševe vlade. Ker je komisijo v času izdaje poročila vodil Klemenčič, je bilo minule dni slišati več pozivov k njegovemu odstopu.

Možna tudi interpelacija

Njegov odstop med drugim pričakuje Janša, v SDS pa ne izključujejo niti interpelacije zoper pravosodnega ministra. Minister pravi, da se interpelacije veseli, saj bo iz tega nastalo novo poročilo, "ponovno se bo moralo začeti govoriti o vseh finančnih transakcijah, o bratih in sestričnah".

Spomnil je, da nekoga sicer ne moreš interpelirati za preteklo delo, "a tudi to je mogoče". "Dam jim tudi idejo, da mogoče sprožijo parlamentarno preiskovalno komisijo ali vsaj vložijo civilno tožbo," je pripomnil minister.

Klemenčič je sicer v prvih odzivih zatrdil, da sam ne bo odstopil, saj je delal v najboljši veri, skliceval pa se je tudi na pomanjkanje pravne prakse na tem področju.

Cerar je že opozoril, da je odločitev vrhovnega sodišča večplastna, saj je poročilo sicer razveljavilo, ni pa poseglo v njegovo vsebino. Ker pa je poročilo povzročilo "pomembne politične premike", po njegovih besedah zadeva terja premislek.

Preberite še komentar Kako je krivosodje razsodilo prav. 

 

Komentarjev 22
  • dragec 07:55 03.marec 2015.

    Kajpa je omogočalo JJ, da je 25 let prihajal in odhajal iz oblasti ????

  • Tupamaros 06:57 03.marec 2015.

    Osamosvojitvi in pogrebu SFRJ navkljub se nismo znali (mogoče zaradi 7 dekad pranja možganov ljudstva) znebiti tega totalitarnega političnega sistema kjer "vladajoča" socialistična klika z uporabo pravosodja in medijev politično likvidira svoje nasprotnike. To počnejo zelo diletantsko. V primerjavi s ...prikaži večs pokojno državo so pravi šalabajzerji. Za razliko od pokojne države smo sedaj člani evropske skupnosti in koliko toliko pod lupo. Izbrisani, vatčevalci LB itn... Prav zaradi članstva v EU metoda Ivan Kramberger pri Ivanu Janezu Janši ni več možna. Jaz nisem pozabil. Ali ste vi? Cerar ne bi nikoli postal PV če mu tega ne bi omogočila KPK s Klemenčičem na čelu. Vmes je bila za blažilnik še surogat PV politično nepomembna in nenevarna Bratuškova. Cerar je sedaj Klemenčiču hvaležno vrnil uslugo. Iz demokraciji nevarnih logov je sprožena proti Janši umazana medijska vojna, ki ga je ustoličila v javni pljuvalnik. In sedaj lahko nekaznovano pljuva po njemu vsakdo, ki ima pet minut časa, Hudičevo

  • Johan Spohan 21:36 02.marec 2015.

    ti pa z opranimi možgani