Slovenija
717 ogledov

Ko bi testiranje že morali začeti, šele potekajo strokovna usklajevanja

Koronavirus Epa
Danes bi morali začeti poskusno testiranje v Ljubljani.

V Ljubljani bi po napovedih nekdanjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, morali danes začeti poskusno množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom, vendar pa je, ker testi še niso prispeli v Slovenijo, testiranje v Ljubljani je ministrstvo za zdravje začetek zamaknilo na torek. Ministrstvo za zdravje je v petek izbralo dobavitelja hitrih testov. 

Poleg Kongresnega trga še dodatne lokacije

Na ministrstvu so za STA pojasnili, da potekajo določena strokovna usklajevanja, med drugim tudi o dodatnih lokacijah poskusnega testiranja. 

Po napovedi bi morali poskusno množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom danes začeti v Ljubljani na Kongresnem trgu. Ta dan bi potekalo od 10. do 17. ure, od torka do četrtka pa od 8. do 17. ure. 
Nove podrobnosti naj bi z ministrstva sporočili danes. 

Osebni dokument in kartica zdravstvenega zavarovanja

Posameznik, ki se želi testirati, bo moral s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. V mobilnem laboratoriju naj bi na uro lahko izvedli predvidoma 60 testov.

Od sredine decembra je testiranje  za covid-19 možno tudi na ljubljanskem letališču. Dokaz o negativnem rezultatu je  pogoj za vstop v marsikatero državo ali pogoj za izogib karanteni. Odvzem brisa je omogočen tako vsem potnikom kot tudi splošni javnosti.

Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 11:58 21.december 2020.

    https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/posli-s-hitrimi-testi-so-rezervirani-za-prijatelje-sds-835443

  • Avatar ovca
    ovca 11:49 21.december 2020.

    https://www.24ur.com/novice/korona/po-prepovedi-zanikanja-holokavsta-facevook-se-nad-anticepilce.html - in imamo cenzuro, torej imamo diktaturo. Ovce, kdaj boste spregledale?