Slovenija
59 ogledov

Kolizej bodo začeli rušiti jutri

Civilna iniciativa za Kolizej pod vodstvom Lea Šešerka vlado poziva, naj prepreč Žurnal24 main
Začetek je predviden med 8. in 9. uro. Rušenje bo trajalo tri tedne.

Iz Kranjske investicijske družbe (KID) so sporočili, da bo avstrijsko podjetje Strabag jutri med 8. in 9. uro začelo rušiti Kolizej. Vstop na območje gradbišča, kjer bo potekalo rušenje, zaradi varnosti ne bo dovoljen.

KID je pridobil dokončno gradbeno dovoljenje za rušenje Kolizeja, kar pomeni, da bo rušil na lastno odgovornost, saj dovoljenje še ni pravnomočno. Očitno je okoljsko ministrstvo danes uspelo vročiti odločbo še zadnjemu pritožniku glede gradbenega dovoljenja, vsebina odločbe pa je bila negativna. Tako so v KID, kjer so še včeraj rušenje napovedovali za prihodnji teden, načrt prestavili že na jutri.

Gosposvetska bo odprta

Rušenje, ki ga bo izvedlo avstrijsko podjetje Strabag, bo potekalo strojno, tako da kakšnih eksplozij ne bo, bodo pa stroji verjetno povzročali nekaj hrupa. Rušenje bo potekalo približno tri tedne, potem pa bodo vsaj dva meseca še ločevali in odvažali ruševine in odpadni material.

"Medtem bo Gosposvetska cesta normalno odprta, prav tako bo z varnostnim odrom poskrbljeno za varen prehod pešcev in kolesarjev," pojasnjuje Saša Mrak, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v KID. Dodaja, da drugi objekti v neposredni bližini ne bodo v nevarnosti, zato tudi ne bo potrebno nikogar začasno izseljevati. "Celotni projekt rušenja bo opotekal skladno z veljavno zakonodajo tako na področju ravnanja z odpadki kot na področju hrupa in varnosti," sklene Mrakova.

V KID so na gradbeno dovoljenje za rušenje Kolizeja čakali osem let. Po odstranitvi te stavbe bodo zgradili večfunkcionalni kompleks s koncertno-operno dvorano.

Kot smo pisali včeraj, KID za rušenje še nima ne dokončnega ne pravnomočnega gradbenega dovoljenja, saj okoljskemu ministrstvu enemu od pritožnikov še ni uspelo vročiti odločbe. Če mu ne bo uspelo niti danes in če je z odločbo pritožbo zavrnilo, bo dovoljenje jutri postalo dokončno, kar pomeni, da KID z rušenjem lahko začne na lastno odgovornost, saj bo na pravnomočnost dovoljenja treba še malo počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.