Slovenija
41 ogledov

Kolizeja ta teden ne bodo podrli

Civilna iniciativa za Kolizej pod vodstvom Lea Šešerka vlado poziva, naj prepreč
1/7
Žurnal24 main
Ta teden ljubljanskega Kolizeja ne bodo porušili. Temu so sicer dolgo nasprotovali arhitekti, urbanisti in drugi, ki so hoteli objekt ohraniti. Stavba je že dolgo v zelo slabem stanju.

Kolizeja ne bodo začeli rušiti do predvidoma prihodnjega tedna, je za STA sporočila vodja marketinga in odnosov z javnostmi na Kranjski investicijski družbi Saša Mrak. Medtem bodo na stavbi potekala pripravljalna dela.

Stavba je sicer pod spomeniškim varstvom, ki pa je v zelo slabem stanju. Rušenje že več let dviguje prah tako v strokovni kot civilni javnosti, saj mu nasprotujejo arhitekti, urbanisti in drugi Ljubljančani, ki so hoteli objekt ohraniti. Za ohranitev stavbe se zavzema civilna iniciativa; njena prizadevanja sta podprli mednarodna komisija in slovenska sekcija Združenja za ohranjanje spomenikov in spomeniških območij (ICOMOS). Kranjska investicijska družba namerava na istem mestu zgraditi novi Kolizej po načrtih nizozemskega arhitekturnega studia Neutelings Ruedjik Architecten.

Komentarjev 1
  • mb 07:07 08.avgust 2011.

    in koliko denarja so zbrali ti strokovnjaki, arhitekti, civilna iniciativa in drugi za obnovo ali odkup te podrtije ?Pri nas vsi samo gobcajo, ko pa je potrebno kaj konkretnega narediti pa stisnejo rep med noge