Slovenija > Komentarji in kolumne
14494 ogledov

Zato pisunčki in režimski plačanci o vsem tem molčimo

Okužba maska covid virus
1/2
Profimedia
Radio Študent bo prenehal oddajati. Sramota za državo so bentili na tviterju, drugi so organizirali zbiralno akcijo. Ko smo preverili, zakaj gre, smo ugotovili, da bodo za pol ure prenehali oddajati, saj bodo zamenjali oddajnik.

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Morda ste zasledili, ta teden se je v šoli onesvestila učenka, ki je imela astmo, a so jo kljub temu silili, da nosi masko. To informacijo je na svojem profilu širil kranjski mestni svetnik. Izkazalo se je, da je informacija točna, samo da se ni onesvestila, ampak ji je postalo slabo, nima astme, ampak druge zdravstvene težave in, to je češnja na vrhu torte, ni nosila maske, saj je do dogodka prišlo med malico. Pustimo ob strani, da po mnenju strokovnjakov maske nimajo nič z astmo.

Nekaj dni prej so policisti z avtobusa brutalno zvlekli mladoletnico, ki ni imela maske, menda sta policista ležala na njej, ko sta jo vklepala. Se je tudi vam prikazal posnetek grozljive aretacije Georga Floyda, ki je dvignila na noge Američane? No, dekle, ki je kršilo vladni odlok, policistoma ni hotelo pokazati dokumenta niti povedati, kako ji je ime, zato sta jo prosila, naj zapusti avtobus, česar prav tako ni hotela. Zato sta jo odpeljala z avtobusa in vklenila, dokler ni prišla mama.

Ni mi jasno, kako se je ta punca, ki je sama priznala, da ne nosi maske, toliko časa vozila z avtobusom, ne da bi jo kakšen voznik prijavil. Kaj bi si delal težave, saj te lahko še pretepejo. 

Ne vem, če poznate Radio Erevan. Gre za tip šal, kjer se odgovor praviloma začne Načeloma da, a se potem izkaže nekaj čisto drugega. Na primer: Ali je nekdo res na dobrodelni prireditvi zadel avto? Načeloma da. Ni sicer bila dobrodelna prireditev, ampak sestanek lovske družine, ni šlo za avto, ampak za kolo, in ni ga zadel, ampak so mu ga ukradli.

No, vse zgoraj opisane zgodbe so kot šale Radia Erevan, samo da niso smešne. Na tisoče ljudi je bilo jeznih, ogorčenih, čisto iz sebe in večinoma še bolj prepričanih v svoj prav zaradi lažnih novic. Mediji, ki izvornih novic nismo objavili, pa smo bili seveda pisunčki in režimski plačanci, ki pred ljudmi skrivajo resnico. Najbolj so seveda bentili tisti, ki ne ločijo med objavo na facebooku in novinarskim člankom.

Koliko nepotrebnega razburjanja! Tisti, ki verjamejo v boga v krščanski podobi, naj se držijo svetopisemskega nasveta, da je tisti, ki je počasen za jezo, boljši od mogočnega človeka, drugi pa naj upoštevajo, da jeza škoduje lepoti. Tudi če koža ne bo bolj gladka in ustnice ne polnejše, bo življenje lepše.

Sem pa kljub vsemu gnevu v Sloveniji našel nov talent. Dekle z avtobusa ima potencial, ona je mlada tanja ribič. Posnetek Tanje Ribič z britanskega letališča, ko je povedala, da je edina brez maske, me je zadel v srce. Edina brez maske je na letališču in ona se s tem javno hvali. Kakšen fascinanten ego! Jaz bi bil poln dvomov, imam pač tak poklic, da moram dvomiti, še posebej o svojih prepričanjih, za to imam tudi nekaj talenta, ona pa je sveto prepričana, da ima ona prav in da se vsi drugi motijo. Ona in Galileo Galilei, pa še on je popustil pred inkvizitorji in preklical svoj nauk, čeprav naj bi ob odhodu skozi zobe dejal, da se kljub vsemu vrti. Zemlja okrog sonca in ne obratno.

In resnica iz zanesljive facebook objave nekoga, ki pozna nekoga, ki dela tam, skoraj 400 let kasneje: če bi se Zemlja vrtela, bi popadali z nje in voda bi odtekla. Jasno. Režimski plačanci pa o tem molčimo. Tako kot o množicah ljudi, ki ne poznajo nikogar, ki bi zbolel za covidom-19. Zakaj nihče ne piše o njih? 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 39
  • angel8 05:28 04.oktober 2020.

    Vse lažne novice pozivajo k opuščanju priporočil in posledica tega je skokovita rast okuženih.

  • sensible 07:25 01.oktober 2020.

    Pa še kako res, dobro napisano.

  • JONIJONI 21:01 30.september 2020.

    Ko navajate, več študij je pokazalo, brez navedbe študij, ste na isti strani kot tej, ki jih omenjate. Isto velja za navedbe epidemiologov, katerih imen ne navedete. Tako da, niste nič boljši pri poročanju o smrtnem virusu, ki bo ugnobil celotno človeštvo!