Slovenija
16 ogledov

Kresalova ni prišla v parlament

Katarina kresal Žurnal24 main
Poslanci so danes na seji obravnavali odstop Katarine Kresal z mesta notranje ministrice. Kresalova v parlament svojega odstopa ni prišla obrazložit.

Danes ob 16. uri bi morali poslanci na seji državnega zbora (DZ) obravnavati odstop Katarine Kresal z mesta notranje ministrice. Ker pa je ni bilo v parlament, so sejo v nekaj minutah zaključili. Seje se je sicer udeležilo 45 poslancev. Funkcija je Kresalovi s tem formalno prenehala, s tem pa tudi njenemu državnemu sekretarju Damjanu Lahu.

Poslanci so skrajšali počitnice, ki naj bi trajale do 31. avgusta, saj je Pahor predsedniku DZ Pavlu Gantarju 17. avgusta poslal obvestilo o njenem odstopu. Seja bi morala biti do 24. avgusta, ker pa bo že danes, bo imel Pahor pet dni manj, da predlaga novega kandidata ali DZ obvesti, da bo (tudi) to funkcijo začasno opravljal sam. To mora namreč storiti v desetih dneh od seje. Na potrditev novih ministrov naj bi vezal tudi zaupnico, kar pomeni, da če predlagani ministri sredi septembra ne bi bili potrjeni, bi se začeli postopki za predčasne volitve.

Spomnimo, da je Kresalova odstopila, potem ko sta na nepravilnosti pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad opozorila tako računsko sodišče kot protikorupcijska komisija.

 

Komentarjev 4
  • maneken 11:26 20.avgust 2011.

    Saj ve, da nima kaj "obrazložit." Še predobro je vse jasno.Pogačar press

  • Žurnalček 23:36 19.avgust 2011.

    Zato ga ni , ker ni kaj razlagat budalam. Vzemte papir in svinčnik , pa sami izračunajte , kolko bo stal "cenejši najem" in pa izselitev ter nedelo NPU. Nekomu verjetno odgovarja , da bodo nekaj časa neoperativni. Komu uganite sami !

  • 1111 18:35 19.avgust 2011.

    na žalost bo pasja princeza dobivala...še zmerom poslansko plačo...saj so si tak zakon naredili...hahahaha...ne upa pridet...to je obraz notranje ministrice...LAŽ!