Slovenija
11866 ogledov

BTC sprejel številne ukrepe zaradi koronavirusa

Kristalna palača Žurnal24
Po pričanju enega od zaposlenih v Kristalni palači za zurnal24.si so zaposleni dobili navodila, da morajo delati od doma.

»Govori se, da sta bili dve osebi, zaposleni v Kristalni palači, okuženi s koronavirusom. Dejali so nam, da moramo delati od doma,« nam je povedal eden od zaposlenih v stolpnici.

Kristalna palača | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Joze P. Damijan Slovenija Koliko okuženih s koronavirusom lahko pričakujemo v Sloveniji

Iz družbe BTC so nam odgovorili, da so v sredo, v večernih urah prejeli informacijo, da je med zaposlenimi enega od poslovnih partnerjev v prostorih Kristalne palače prišlo do okužbe dveh oseb s koronavirusom. O tem so v četrtek zjutraj obvestili ostale poslovne partnerje v Kristalni palači, še pred jutranjim prihodom zaposlenih pa so skupne prostore objekta temeljito očistili in dezinficirali.

"Zaposleni omenjenega poslovnega partnerja so sicer svoje poslovne prostore zapustili že včeraj v dopoldanskem času, osebi, pri katerih je bila kasneje potrjena okužba, pa sta prostore zapustili že v ponedeljek (9.3.) v dopoldanskih urah in sta od takrat dalje v samoizolaciji," so nam pojasnili iz BTC in še dodali: "Kristalna palača ni v karanteni ali v izolaciji, smo pa z današnji dnem v omenjenem objektu uvedli še dodatno raven preventivnih ukrepov."

Za zunanje obiskovalce Kristalne palače so uvedli enotno vhodno točko s strani Ameriške ulice, ostale vhode pa so zaprli. Na vse vhode so namestili plakate, ki obiskovalce dodatno opominjajo na razmislek o odgovornem ravnanju v zvezi s poslovnim obiskom glede na trenutno situacijo. Ob dvigalih so namestili plakate s priporočilom o vožnji največ treh oseb hkrati. V Kristalni palači so do nadaljnjega odpovedali vse dogodke v Kongresni dvorani.

Kristalna palača | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Iz družbe BTC so nam še odgovorili, da so konec februarja za potrebe preventivnega delovanja v primeru širitve novega koronavirusa sprejeli številne preventivne ukrepe v naših nakupovalnih, športno rekreativnih in poslovnih objektih ter o njih obvestili naše poslovne partnerje in zaposlene. V vseh sanitarijah v skupnih nakupovalnih in poslovnih objektih, ki jih obišče večje število ljudi, so namestili razkužila za roke, za potrebe dodatnega ozaveščanja javnosti pa izobesili nasvete za umivanje rok in pravilno higieno kašlja.

V objektih, kjer upravljajo s prezračevalnimi sistemi in ni mogoče zagotoviti dodatnega prezračevanja preko odpiranja oken, so delovanje prezračevalnih sistemov za zajem svežega zraka nastavili na maksimum. Sanitarije, vratne kljuke in tipke dvigal, ki jih v skupnih nakupovalnih in poslovnih objektih uporablja večje število oseb, v okviru rednih dnevnih kontrol sprotno in večkrat dnevno čistijo in dezintificirajo. V športno rekreativnih objektih so poleg namestitev številnih razkužil in ozaveščanja zaposlenih ter obiskovalcev glede umivanja rok in higiene kašlja, še dodatno poostrili čiščenje objektov, vključno z dezinfekcijo vratnih kljuk in športnih rekvizitov. Prav tako so v omenjenih objektih delovanje prezračevalnih sistemov za zajem svežega zraka nastavili na maksimum.

Komentarjev 3
  • Avatar vec
    vec 12:35 12.marec 2020.

    tist kar delate v tej palači, lahko komot naredite na klopci v parku al pa iz sekreta ni razlike.