Slovenija
4006 ogledov

Levi politični blok v prednosti pred desnim

Tanja Fajon Saša Despot
Vlado podpira nekaj več kot tretjina vprašanih, med strankami na vrhu ostaja SDS, a bi na volitvah večino dobil levi politični blok, kjer pa ne kaže dobro stranki DeSUS.

Vlado podpira dobrih 36 odstotkov vprašanih, dobrih 58 odstotkov pa je ne podpira, kaže anketa Mediane za POP TV.

seja DZ Janez Janša Slovenija Pahor: Na mizi so bile tudi predčasne volitve

Če bi bile volitve danes, bi med strankami SDS na prvem mestu prejela 18,2 odstotka glasov, SD na drugem mestu bi dobila 11 odstotkov, na tretjem mestu je Levica (8,2 odstotka), LMŠ je četrti s 7,9 odstotka. Nova Slovenija na petem mestu je v anketi prejela 4,3 odstotka glasov, peterico zaključuje Stranka Alenke Bratušek s 3,9 odstotka. 

Borut Pahor | Avtor: Instagram Instagram

Janez Janša delo Slovenija Anketa: V primeru volitev bi opozicija prehitela koalicijo

Pod tremi odstotki so se zvrstili SLS (2,6 odstotka), SNS (2,3 odstotka), Pirati (2 odstotka) in Dobra država (1,6 odstotka). Nič dobro ne kaže stranki DeSUS, ki bi jo po neuspehu Karla Erjavca na glasovanju o konstruktivni nezaupnici Janševi vladi volil le dober odstotek volilnega telesa. Še slabše kaže vladni stranki SMC. Neopredeljenih je 18 odstotkov vseh vprašanih.

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Nova anketa Slovenija Glede tega ukrepa smo v Sloveniji najbolj razdeljeni

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov se na prvo mesto vrača predsednik države Borut Pahor, NSi-jeva evroposlanka Ljudmila Novak je druga, trojko najbolj priljubljenih pa zaključuje obrambni minister Matej Tonin.
 

Komentarjev 17
  • Mesija_se_vraca 10:46 01.marec 2021.

    Zmagal bo blok, ki bo na strani ljudstva in ki bo državo popeljal nazaj v svobodo in eliminiral vse, ki so sodelovali v corona genocidu in nič drugače. Boli me kurac ali je levi ali desni, važno mi je, da je osvoboditelj.

  • Fredi34 08:39 01.marec 2021.

    Ampak Fajonova pa res mora biti pravi nacionaliat. Ima dobro službo v Bruslju, doma pa se še vedno bori za Slovenijo. Pohlep? Pokvarjenost? Nekdo jo plačuje?

  • mirror 07:48 01.marec 2021.

    Kako to, da je levi politični blok vodi, vladajo pa desni? Tu nekaj ne štima? Neodvisni mediji?