Slovenija
24 ogledov

"Ljudje od občine pričakujejo preveč"

Župan Anton Maver izpostavlja, da projekt zaradi zapletov že dlje stoji. (Foto: Žurnal24 main
Cestna infrastruktura. Občina ne more začeti projekta. Zapleti zaradi neurejenih zemljiškoknjižnih zadev.

Mokronog. Prebivalci Ornuške vasi se morajo te dni odločiti, ali so za ureditev ceste in obcestnih površin skozi njihovo naselje. "Ljudje, ki naj bi odstopili del svoje zemlje za površino, po kateri naj bi bil zgrajen pločnik, od občine pričakujejo preveč," je izpostavil župan Anton Maver. Pred dobrimi 20 leti, ko so tam že urejali cesto, so ljudje že odstopili kar nekaj zemlje, a tega niso zemljiškoknjižno uredili. "Mi smo jim pripravljeni urediti stvari za nazaj, a samo tiste, ki spadajo v območje tega cestnega sveta," je pojasnil.

Občina Mokronog - Trebelno je nameravala v vasi obnoviti cesto ter zgraditi 350 metrov dolg pločnik in pod njim vso potrebno komunalno infrastrukturo. To bi občino stalo 240 tisočakov. "Če to ne bo v nekaj dneh dorečeno in pogodb pri notarju ne bodo podpisali vsi lastniki parcel, ki tangirajo na obnovo tega cestnega sveta, bomo šli v spremembo projekta," je izpostavil Maver. V tem primeru bodo uredili le del cestne in obcestne površine, ostanek denarja pa namenili preplastitvi odseka v bližini Ornuške vasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.