Slovenija
4668 ogledov

Ljudmila Novak nič več na čelu NSi

Ljudmila Novak Anže Petkovšek Ljudmila Novak, intervju s kandidatko za predsednico države
Ljudmila Novak je odstopila z mesta predsednice Nove Slovenije.

Svet stranke NSi je današnji seji na mesto vršilca dolžnosti predsednika stranke imenoval Mateja Tonina. Tonin bo zamenjal dosedanjo dolgoletno predsednico NSi Ljudmilo Novak, ki je na seji odstopila, so sporočili iz NSi. Za podpredsednika je Tonin izbral Marijo Rogar in Valentina Hajdinjaka. Glavni tajnik stranke ostaja Robert Ilc, predsednik sveta pa Matjaž Trontelj. Vodja poslanske skupine je postal Jožef Horvat, mednarodni tajnik pa Federico Victor Potočnik. 

Novakova je odločitev o odstopu sporočila na seji sveta stranke. Pred odstopom se je zahvalila Toninu, da je sprejel odgovornost, da pelje stranko naprej. Kot je povedala, je Tonin sposoben in pošten človek. "Strank je veliko, a le eni smo krščanski demokrati. Želim si, da bi to stranko peljali naprej v nove zgodbe," je ob odstopu dejala Novakova. Ob tem je prepričana, da z novo ekipo pride tudi nova energija.

Tonin se je Novakovi zahvalil za vodenje stranke, ob tem pa izpostavil, da ji je uspelo nekaj, kar ni uspelo še nikomur. Izvenparlamentarno stranko je namreč popeljala nazaj v parlament, je dejal. Ob tem je poudaril, da ostaja zvest vrednotam krščanske demokracije, za prihodnost pa si želi modernizirati stranko.

Novakova je bila na čelu stranke od leta 2008. Pod njenim vodstvom se je stranka na predčasnih volitvah leta 2011 spet prebila v parlament. Lani je kandidirala na predsedniških volitvah. 

Komentarjev 9
  • Žurnalček 14:20 01.februar 2018.

    Ne vem , nisem njihov član niti simpatizer , daleč od tega , buh me obvar , sam men je bla pa ona simpatična in umerjeno usmerjena v reševanje problemov . Jaz pravem , da so gotovi !

  • dragec 12:26 01.februar 2018.

    da bi pleško (ssdss tito) odstopil

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 08:42 01.februar 2018.

    Tja Janez,zdaj si ti na vrsti.