Slovenija
19 ogledov

LL naj proda delček Grosistu in vse bo v redu

lekarna ljubljana Saša Despot
Rešitev. Ustanovitev Grosista ne bo več nezakonita, ko bo ta odkupil delež LL v višini 7.500 evrov.

Župan Zoran Janković je našel način, kako se bo Marko Jaklič, direktor javnega zavoda Lekarna Ljubljana (LL), rešil iz zagate, da je bila ustanovitev hčerinske družbe LL Grosist nezakonita. Če bo LL prodala del svojega poslovnega deleža v LL Grosistu v višini 7.500 evrov, kolikor je vplačala ob ustanovitvi podjetja, bo odpravila neskladnost ustanovitve LL Grosista z zakonom o javnih financah.

Tako meni tudi Rajko Pirnat, predsednik inštituta za javno upravo pri ljubljanski pravni fakulteti, ki je opozoril, da je bila ustanovitev nezakonita, ker zakon o javnih financah javnim zavodom in agencijam, katerih ustanovitelj je država ali občina, prepoveduje odplačno pridobivati kapitalske naložbe, med te pa po tolmačenju ministrstva za finance (MF) spada tudi ustanovitveni vložek. MF je zato MOL pozval, naj odpravi to nezakonitost, svetniki pa bodo o predlagani rešitvi glasovali 26. septembra.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.