Slovenija
26 ogledov

Po posvetu s pravniki bo popravila napako

Marko Jaklič, Lekarne Ljubljana Anže Petkovšek
LL Grosist. MOL bo odpravila nezakonitosti pri ustanovitvi družbe, opozarja pa, da je enako ravnala vlada.

Po opozorilu, da je bila ustanovitev LL Grosista Lekarne Ljubljana (LL) nezakonita, bo Mestna občina Ljubljana (MOL) izbrala ukrep za sanacijo. Zdaj so na to temo namreč že prejeli dve pravni mnenji, ki so ju naročili. "Dejstvo je, da obe mnenji potrjujeta, da LL lahko ustanovi svojo stoodstotno hčerinsko družbo v družbi LL Grosist, pri čemer mora biti to narejeno neodplačno," so razložili.

Koliko je stalo, ni znano

Spomnimo: ministrstvo za finance je MOL poslalo mnenje, da sta bila soglasje LL in ustanovitev LL Grosista v nasprotju z zakonom, ker so v družbo vložili osnovni kapital.

Koliko so za pravni mnenji plačali, na občini niso izdali, izpostavili pa so, da je vlada dala soglasje univerzama v Ljubljani in Mariboru k ustanovitvi družb z omejeno odgovornostjo, in dodali, da gre za enak pravni položaj kot pri soglasju MOL za ustanovitev LL Grosista. "To pomeni, da so naredili enako, na kar so nas pred tem opozarjali, da je nezakonito," so povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.