Slovenija
1113 ogledov

Tudi Pivčevo čaka interpelacija

nova vlada RS Aleksandra Pivec Saša Despot
LMŠ bo v ponedeljek v postopek DZ vložila interpelacijo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.

LMŠ bo v ponedeljek v postopek DZ vložila interpelacijo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Očitki so kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev, ki so v javnem interesu. Interpelacijo so poslali v sopodpis vsem poslanskim skupinam, pričakujeju visoko podporo. Odzvali so se tudi v DeSUS-u, po poročanju TV Slovenija bodo interpelacijo verjetno podprli.

V DeSUS se bodo dokončno sicer odločali na osnovi tega, kaj bo v interpelaciji zapisano. Imajo pa v poslanski skupini po njegovih besedah tako ali tako tudi "svoje razloge", te pa so v javnosti izpostavili že večkrat.

V DeSUS je završalo sredi poletja zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je Pivčeva prepletala službene zadeve z zasebnimi. Do tega so bili zelo kritični v poslanski skupini, ki je Pivčevo tudi pozvala k odstopu in predlagala glasovanje o nezaupnici predsednici.

Pivčeva je po več tednih nesoglasij v stranki v začetku meseca odstopila, obenem pa napovedala, da bo na kongresu ponovno kandidirala za predsednico. Do kongresa stranko vodi Tomaž Gantar.

Več sledi ...

Janez Janša Slovenija Janša povedal, kakšne načrte ima s Pivčevo v vladi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Tupamaros 19:49 17.september 2020.

    Skrajni čas je, da nekdo v prostoru prevare, ki se mu reče DeSUS, ugasne luč.