Slovenija
13223 ogledov

Lonely Planet: V letu 2018 morate v Slovenijo

Triglavski narodni park Profimedias
Turistični vodnik Lonely Planet je objavil seznam destinacij, ki jih je prihodnje leto enostavno treba obiskati.

Pri Lonely Planet so objavili seznam najboljših potovalnih destinacij za prihodnje leto, na katerem med 10 regijami priporoča tudi obisk slovenskih Julijskih Alp. Uvrstili so jih na tretje mesto med 10 najlepših svetovnih turističnih regij, ki jih je treba nujno obiskati. 

Slovenske Julijske Alpe so primerjali z naravo francoskega Chamonixa in švicarskega Zermatta, vendar je slovenska različica manj znana in z manj gneče, so zapisali. Omenili so tudi Triglavski narodni park kot mehanizem, ki zagotavlja, da se območje ne razvija prehitro, ampak preudarno in počasi. "Nekoč primerne le za neustrašne, Julijske Alpe počasi odpirajo vrata vsakemu popotniku," so zapisali.

Med biseri, ki so vredni obiska, so poleg Blejskega in Bohinjskega jezera nanizali še Vršič, Triglavski narodni park, Radovljico, Kranj in Kamnik, med top točke, ki jih je treba videti, pa so uvrstili Loški grad, muzej čebelarstva, Linhartov trg v Radovljici in Blejski vintgar.

Med državami na prvem mestu Čile, med mesti Sevilla

Lonely Planet vsako leto izda priporočila za popotnike, letos pa je najprestižnejši naziv najboljše države prejel Čile, sledita Južna Koreja in Portugalska. Spomnili so, da bo Čile drugo leto praznoval 200 let samostojnosti, pohvalili pa so živahno prestolnico Santiago de Chile.

Med najlepšimi mesti je prvo mesto zasedla španska Sevilla, pri kateri so ustvarjalci vodnika pohvalili njeno transformacijo iz metropole, polne zastojev, v mesto koles in tramvajev, ki je ponovno oživela svojo umetniško preteklost. Sledita ji ameriški Detroit in avstralska Canberra.

Med regijami pa je prvo mesto zasedel Belfast skupaj z Velikanovo potjo. Ustvarjalci vodnika predvsem občudujejo hiter razvoj severnoirskega mesta, ki je v zadnjih nekaj letih postal poln živahnih četrti. Za ljubitelje bolj mrzlih krajev pa Lonely Planet na drugem mestu priporoča obisk Aljaske.

Za tiste, ki si želijo dobiti največ za svoj denar, pa za leto 2018 predlagajo obisk estonske prestolnice Tallinn, kanarskega otoka Lanzarote in ameriške zvezne države Arizone.

Komentarjev 5
 • Avatar Leon
  Leon 16:05 25.oktober 2017.

  Manjka fotka cara instagrama in glavnega gelendermana BP .

 • Spark 13:23 25.oktober 2017.

  Pregledal sem Turistični vodnik Lonely Planet na temo Julijskih Alp, vendar nikjer nisem našel zapisa o drugih biserih, ki so vredni obiska. [ Med biseri, ki so vredni obiska, so poleg Blejskega in Bohinjskega jezera nanizali še Vršič, Triglavski narodni ...prikaži veči park, Radovljico, Kranj in Kamnik, med top točke, ki jih je treba videti, pa so uvrstili Loški grad, muzej čebelarstva, Linhartov trg v Radovljici in Blejski vintgar. ] A mi kdo lahko posreduje povezavo do zapisa?

 • Spark 13:19 25.oktober 2017.

  [ Med biseri, ki so vredni obiska, so poleg Blejskega in Bohinjskega jezera nanizali še Vršič, Triglavski narodni park, Radovljico, Kranj in Kamnik, med top točke, ki jih je treba videti, pa so uvrstili Loški grad, muzej čebelarstva, Linhartov trg ...prikaži več v Radovljici in Blejski vintgar. ] Obiskal sem spletno stran Lonely Planet [ Slovenske Julijske Alpe ], vendar nikjem nisem zasledil zgornjega zapisa o biserih, ki so vredni obiska. A mi lahko pomagate pri iskanju zgornje navedbe v vašem članku.