Slovenija
31017 ogledov

Mahnič s pomenljivim zapisom in fotografijo Čeferina

Žan Mahnič Saša Despot
Predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je z zadnjimi izjavami zbodel tudi državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Žan Mahniča, ki je takoj objavil pomenljivo fotografijo in zapis na Twitterju.

Naj spomnimo. Aleksander Čeferin je v intervjuju za časnik Dnevnik povedal, da je v času epidemije novega koronavirusa prosil za pomoč pri nakupi zaščitnih mask. Povezal se je povezal s podjetjem Alibaba, a do sklenitve posla ni prišlo.

čeferin Zažugal Šport Čeferin: Dovolj ustrahovanja in apokaliptičnih napovedi!

"Ko sem opravil svoje delo, se nisem več vmešaval v posel. Še dobro, da sem se umaknil, saj bi lahko z lažnim populizmom tudi meni očitali, da sem zaslužil z maskami. Čeprav je bila ponudba Alibabe bistveno cenejša od konkurenčnih ponudb, sem pravzaprav vesel, da tega posla niso izpeljali," je povedal, hkrati pa je bil piker do vlade, ker ne zna poskrbeti, da bi imela korist od njegovega vpliva. Hkrati je dodal, da je vesel, da ima čim manj opravka s politiko.

aleksander čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeferinu se zdi tudi nedopustno, da so s strani vladajoče politike na tapeti pravosodni sistem in novinarji. "Kdo kupi stališče, da sodišče deluje odlično samo takrat, ko dosodi tako, kot jaz hočem?" se je vprašal in poudaril, da je takšno stališče za državo zagotovo škodljivo.

aleksander čeferin Dovolj ima Šport Čeferin obračunal s slovensko oblastjo: "Čim manj opravka z njimi!"

Ocenil je tudi, da je kultura dialoga vse slabša, k čemur pripomorejo tudi družbeni mediji. "Od zunaj sem spoznal, da bi lahko bili zelo uspešni, a očitno nikoli ne bomo, ker se neprestano delimo. Ko se nekomu zamerite, na tlesk prileti novih petdeset ljudi, ki vas napadajo. Tako so delali pred več kot  sedemdesetimi leti v Nemčiji. Takrat so ljudi pretepli na cesti, zdaj z njimi obračunavajo na Twitterju.

aleksander čeferin Očitki Šport Čeferinov odgovor Janši o širjenju Covida-19: "Nesmiselno in trapasto!"

čeferin Slovenija Čeferin: "Tako so delali pred več kot 70 leti v Nemčiji"

In prav na Twitterju se je odzval državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič, ki je objavil zapis: "Zadnja leta smo govorili o ruskem hibridnem vojskovanju, s katerim Rusi uspešno rušijo EU in  @NATO. Pri tem smo zanemarili Kitajsko. Ta je #COVID19 krizo izkoristila za uporabo enakih metod z zasledovanjem istih ciljev. Njeni evropski pomočniki so ji pri tem v neizmerno pomoč." Po zapisom pa je objavil fotografijo Aleksandra Čeferina, ki je objet z Jackom Maom, ustanoviteljem spletnega velikana Alibaba.

 

Komentarjev 77
  • joze05 12:40 25.maj 2020.

    To sralo je res eno teslo

  • Avatar ovca
    ovca 10:54 25.maj 2020.

    Res mi je zanim čredni nagon ovac desnice. Tisto, kar je vidno slepemu, bodo oni trdili, da ne obstaja ali pa, da je konstrukt :) Pa smo zopet pri tem: vesolje in človeška neumnost sta neomejeni, No ja, za vesolje ...prikaži več ne vem, za človeško neumnost se pa močno strinjam. In sedaj desničarji, hitro pritiskajte minuse, očitno imate samoohranitveni nagon, kakšen pa je ta nagon pri živalih, pa vemo :). Torej, orodje v roke, da doživite orgazem pri stiskanju minusov :) In svet je lepši, tudi pod to vlado :)

  • VojtehVišenhofer 10:10 25.maj 2020.

    Še en dokaz več, da so v SDS sami bolniki.