Slovenija
31358 ogledov

Marcel Štefančič se vrača na TV Slovenija

Marcel Štefančič v Studiu City RTV Slovenija Marcel Štefančič
Priljubljeni voditelj bo spet dobil svoje mesto na nacionalki.

Nekdanji voditelj oddaje Studio City, ki je bila več desetletij redni del ponedeljkovega večernega programa na TV Slovenija, bo kmalu spet delal na nacionalni televiziji, je v spletnem klepetu na MMC razkril predsednik Uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić.

Eno do spletnih vprašanj je bilo namreč namenjeno prav morebitni vrnitvi omenjene oddaje in za mnoge legendarnega Marcela Štefančiča.

"Uradnega odgovora vam 'ne smem' povedati, saj uredništvo in naša služba za komuniciranje še nista pripravili sporočila za javnost. Sem pa ta vikend na neki prireditvi srečal Marcela in lahko povem, da je v formi, pripravljen 'v nizkem štartu' in da bo kmalu spet v elementu," je odgovoril Martić in tako najbrž razveselil mnoge gledalce.

Težave, a tudi veliko prenosov

Martić je opozoril, da je celoten RTV v nezavidljivem finančnem položaju. "Finančna luknja in že 12 let neusklajena višina RTV-prispevka nas silita v finančne in kadrovske reze na vseh področjih. Z veliko truda smo za leto 2024 uspeli pripraviti programsko-poslovni načrt, ki še zagotavlja izpolnjevanje našega poslanstva, žal je del tega načrta tudi ukinitev drugega informativnega programa, kar pa smo ne nazadnje napovedali v programih tudi ob nastopu funkcij," je pojasnil.

Kljub finančnim tegobam bodo v letu 2024 na RTV Slovenija predvajani nekateri veliki športni dogodki. Na nacionalki si bo med drugim moč ogledati olimpijske igre v Parizu, nogometni Euro v Nemčiji in kolesarsko dirko po Franciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 74
  • Plavi-mil 13:15 10.januar 2024.

    Odpustiš 15 ljudi in vzameš honorarno ultra levičarja namesto njih, depolitizacija levičarjev uspela, kdaj bo referendum o neplačevanje te HANZI GREZNICE.

  • Naklonsky 12:05 10.januar 2024.

    Groza! En klošar več na TV!

  • bobubob 09:27 10.januar 2024.

    Plebs je v begu pred zblaznelimi Janševimi doktorji in vazelinskimi vladnimi ukrepi pribežal 'z dežja pod kap', lahko bi se reklo naravnost v hijenski brlog. In sedaj je, kar je. 'Jeb*no' več jih je, pravijo. Hja, vsak vzrok ima svojo ...prikaži večjo posledico. In prav zato je Slovenije (in Slovencev) vsako leto manj. Si ob takem pišmeuharstvu do resničnih problemov okoli nas sploh še zaslužimo preživetje?

Sorodne novice