Slovenija
4039 ogledov

Marjan Šarec: "Gospoda Popolnega v politiki ne boste našli"

Marjan Šarec Epa
Prejšnji predsednik vlade v Facebook zapisu glede protestov v Ljubljani.

Marjan Šarec je v današnjem zapisu na Facebooku komentiral proteste v Ljubljani in nekaterih drugih mestih po Sloveniji, ki so postali stalnica petkovih popoldnevov. 

Zapisal je, da je bil pred prvim protestnim kolesarjenjem podan poziv političnim strankam, da politiki niso zaželjeni, da si ne bi delali reklame. "En dan prej sem poklical Jašo Jenulla in mu zagotovil, da ne jaz, ne naši člani ne bomo prisotni, sploh pa ne pod znamko LMŠ, saj bomo željo kolesarjev, kdor koli že bodo, upoštevali. Tako je tudi bilo. Tisti, prvi, petek in tudi vse naslednje." 

Šarec dodaja, da se LMŠ še vedno drži obljubljenega, medtem ko so nekatere stranke odkrito prisotne. "Vmes nisem slišal poziva, ki bi vabil opozicijske stranke k aktivni udeležbi na petkovih protestih. Ampak to zgolj kot opažanje." 

O tem, da je vsa politika zanič 

Šarec se v zapisu dotakne tudi opazk ljudi, da je vsa politika zanič, da samo krade, se prepira in podobno ter da opozicija ne sodeluje. "Opozicija sodeluje, kolikor lahko in kolikor ima glasov v parlamentu. Seveda pa nismo ena stranka. Smo štiri različne stranke, s svojimi različnimi pogledi. Tudi različnega izvora in nastanka. A to ne pomeni, da smo sprti. V politiki je pač tako, da smo si hkrati tekmeci in partnerji." Šarec dodaja, da je sanjati o demokraciji brez strank in parlamenta sicer romantično, vendar nerealno. 

Neenotnost med protestniki

Obregne se še ob neenotnost protestnikov. "Upam, da se vsi spomnimo, kje se je vse skupaj začelo in s kom. Ivan Gale je bil tisti, ki je spregovoril o "mutnih" poslih pri nakupih zaščitne opreme. Takoj po oddaji Tarča na RTV SLO je bila na FB ustanovljena "Skupina podpore Ivanu Galetu", kamor se je včlanilo že skoraj 80.000 članov, ki dnevno pišejo svoje prispevke. Včeraj so ga pa v Izoli še napadli, kar sicer ni nepričakovano."

Šarec poudarja, da je prizor, ko Ivan Gale precej osamljen stoji na Trgu republike, medtem ko je večina na Prešernovem trgu, gotovo ne vzbuja vtisa enotnosti. 

"Potrebnih bo še veliko petkov"

Šarec izpostavi tudi, da so nekateri mislili, da bo vlada odstopila, oziroma padla po nekaj petkovih obratih pedal. "Ne bo, kajti takega ravnanja v njihovem polju dojemanja sveta ni. Potrebno bo še veliko petkov in veliko naporov vseh, ki si želimo normalne Slovenije."
 
Nekdanji premier na vprašanja, kaj lahko državljan stori, meni, da lahko enotno protestira, največ, kar lahko stori pa je, da se udeleži volitev. "Zaman so vsi drugi napori, če na dan volitev rečemo, da so vsi isti in itak nima smisla. Ja, zelo preprosto je to. Gospe Popolne in gospoda Popolnega pa ne v politiki, ne na drugih področjih družbe ne boste našli."

Facebook zapis Šarec sklene, da boste vseeno našli stranke, ki želijo Sloveniji dobro in stranke, ki vladanje vidijo zgolj kot uveljavljanje lastnih koristi, kar imamo priložnost gledati zdaj. "Zaman je izgovarjanje strank, ki so šle v vlado, da so morale, ker sem odstopil. Morale so, da. Vendar zato, ker je nekaterim osnovno poslanstvo, da so v vladi, ne glede na to, kakšna in katera je. Če bi bilo še enkrat, bi storil isto, ker sem ravnal po svoji vesti."

Janez Janša Anketa Slovenija Anketa: Stranka Marjana Šarca prehitela stranko stranko Janeza Janše

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 41
  • Janez 07:42 09.avgust 2020.

    Šarec blebetaš neumnosti. Kaj nimaš povedati kaj drugega?Narod ne išče POPOLNEGA , narod išče SPOSOBNEGA IN POŠTENEGA! Če takega ni res žalostno, potem so na voljo samo obstoječi, ki pač niso sposobni in pošteni. Da ti nisi sposoben si že ...prikaži več dokazal, s tem ko si vrgel puško v koruzo in naivno pričakoval kako ti bodo tvoji kadri kot. npr. Počivalšek in Pivec sledili. Niti poznal jih nisi dobro. V politiki ne moreš biti če nisi pronicljiv in dober poznavalec karakterjev svojega in svojih političnih .

  • McBobo 23:27 08.avgust 2020.

    Jah, v bazenu ni bilo vode, ko je skočil na glavo. Sedaj so posledice tu.

  • bogdan76 22:10 08.avgust 2020.

    MARJAN TI SI POPOLN ŠE LJUBICO SI SPRAVIL V SOVO JEDRO OBVEŠČEVALCEV.