Slovenija
7610 ogledov

Mednarodni inštitut za tisk o Sloveniji: To ni normalno, to se mora končati

Janez Janša Epa
Dogajanje spremljajo tudi v tujini.

Kot smo že poročali, je predsednik vlade Janez Janša danes na Twitterju ponovno odprl fronto z direktorjem STA Bojanom Veselinovičem. Med drugim mu je očital, da "deluje kot politično orodje skrajne levice", da "pod njegovim vodstvom odpuščajo na smrt bolne novinarje" ter "pogosto laž prodajajo za resnico". Pozval ga tudi je k odstopu in k odgovarjanju za svoja nezakonita dejanja.

"Brez argumentov in brez dokazov si danes očitno lahko premier privošči vse. Tudi zavržno zlorabo pokojnikov z neresničnimi obtožbami, ki so bile večkrat javno zavrnjene," pa se je na te očitke še odgovoril direktor STA. Za pojasnila o tem, za katera nezakonita dejanja gre, se je STA obrnila na kabinet predsednika vlade. Tam so v odgovoru zapisali, da vprašanja dodatno ne komentirajo.

"Ti nesprejemljivi napadi in poskusi diskreditacije STA se morajo končati"

Dogajanje pa so očitno spremljali tudi v Mednarodnem inštitutu za tisk (IPI). 

"V še enem napadu na Slovensko tiskovno agencijo (STA) sta se premier Janez Janša in direktor UKOM-a Uroš Urbanija spravila na STA in njenega direktorja Bojana Veselinoviča ter ga obtožila, da laže, pozvala sta ga, naj odstopi in odgovarja za svoja dejanja," so zapisali na Twitterju.

"Naslednja hujša kršitev standardov pa je, da je račun slovenske vlade na Twitterju Veselinoviča obtožil tudi širjenja dezinformacij in njegove komentarje označil za lažne novice. Nič glede tega ni normalno. Ti nesprejemljivi napadi in poskusi diskreditacije STA se morajo končati," so še poudarili v IPI.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • mina6 10:00 10.marec 2021.

    NAJ EK ČIMPREJ PRIDE IN DOSLEDNO PRSVERI IN OBJAVI MEDIJSKO STANJE V SLO !!! LAŽI IN POLLAŽI DOSLEDNO SODNO PREGANJATI IN VZGOJNO KAZNOVATI !!!!!

  • joze127 08:46 10.marec 2021.

    RES je TO SE MORA KONČATI!!! Da za moj denar dela direktor STA Veselinovič kot svinja z mehom. Podpira pa ga pijani predavatelj iz Ekonomske fakultete kot predsednik UO. Ali je razumljivo!!!

  • bogdan76 07:43 10.marec 2021.

    Laž zaščitni znak levičarjev tudi v Evropi neprime več Milosaljević profesor laži seje le zmotil ker komunisti ne lažejo ampak tudi kradejo.