Slovenija
7383 ogledov

Medvedka z mladičema na Šmarni gori

Rjavi medved EPA
Medvedka na eni najbolj obiskanih pohodniških poti v Ljubljani.

Ob vznožju Šmarne gore so te dni opazili medvedko in zelo verjetno sta z njo tudi mladička, poroča RTV Slovenija.

Na zavodu za gozdove za zdaj spremljajo njihovo gibanje in še ne razmišljajo o odstrelu pač pa še počakali, da se umakne.

Prestrašila sprehajalko

Medvedko, ki je stopicala iz koruznega polja, je pred dnevi opazila sprehajalka v Tacnu. Na zavodu za gozdove menijo, da je to skoraj zagotovo ista medvedka, ki so jo z mladičema pred mesecem dni že opazili na območju Rašice, Dobena in Komende.

Medvedja družina je prečkala avtocesto

Medvedja družina naj bi prečkala avtocesto in se tako znašla na razmeroma gosto poseljenem območju, ob eni najbolj obiskanih pohodniških točk v Ljubljani.

Severni obronki Ljubljane sicer niso območje bivanja medvedov. Njihova navzočnost pa priča o tem, da jim v južnih delih Slovenije oziroma na Kočevskem primanjkuje hrane, še poroča RTV Slovenija. 

Opozorila prebivalcem in sprehajalcem

Na zavodu za gozdove stanovalce in pohodnike na tem območju pozivajo, naj bodo pazljivejši.

"Treba je upoštevati tista pravila vedenja v gozdu, ki jih upoštevajo naši sodržavljani v južnih predelih Slovenije, kjer so medvedje stalno prisotni," pravi Viktor Miklavčič z zavoda za gozdove. Pse je treba imeti na povodcih, hoja po gozdu naj bo glasnejša, medvedjim mladičem se ne smemo približevati in se ne odzvati agresivno ob morebitnem srečanju z medvedom.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 5
  • partizanka 20:46 28.avgust 2017.

    upam, da ne pride na Golovec, v nevarnosti gospod Rop in gospod Gadafi ml.

  • Avatar Zala
    Zala 20:01 28.avgust 2017.

    Očitno se je kosmatinka naveličala trzinskih stezic. In v zadnjem času jo tamkajšnji sprehajlci niso več imeli zamar. Bo za spremembo in nekaj adrenalina poskrbela pri obiskovalcih Šmarne. Samo, da ne bo končala kakor medvedek Rožnik, ki je obiskoval svojo ...prikaži več Julijo v Živalskem vrtu in so ga ustrelili.

  • Kojak 18:49 28.avgust 2017.

    Kje je zdaj medvedka? NA Šmarni gori ali POD VZNOŽJEM Šmarne gore?