Slovenija
15639 ogledov

Na Mercatorjevih blagajnah zdaj bistveno hitreje

mercator
1/2
Anže Petkovšek
Tudi v najboljšem sosedu so začeli z uvajanjem brezstičnih POS terminalov.

Mercator je bil večkrat omenjen kot zadnji izmed velikih igralcev na trgu, ki še ni omogočal brezstičnega plačevanja, a ne bo več dolgo tako. V teku je namreč zamenjava nekaj tisoč POS terminalov. 

"Gre za velik in zahteven projekt. Po temeljitih pripravah smo v vseh naših trgovinah začeli z menjavo POS terminalov z brezstičnimi v začetku marca, zaključili pa bomo predvidoma konec aprila, ko bo zamenjanih nekaj tisoč POS terminalov," so nam povedali v Mercatorju. 

Ogromna večina kartic, ki so v obtoku, je brezstičnih, že pred letom dni jih je bilo pri NLB več kot tri četrtine. Brezstične kartice omogočajo plačevanje manjših zneskov (praviloma do 15 evrov) brez vnosa PIN-kode, če mala plačila brez vnosa PIN presežejo določen znesek približno 50 do 60 evrov, pa je potreben ponovni vnos PIN-kode. 

pay pass Brezstične kartice Slovenija Brezstične kartice: To vas bo presenetilo

Brezstične kartice je NLB začela uvajati že leta 2014, pred kratkim pa so začeli testirati plačevanje, pri katerem kartico nadomešča mobilni telefon s tehnologijo NFC.  

brezstična kartica Slovenija NLB Pay: namesto s kartico plačilo z mobilnim telefonom

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • gregor42 20:18 28.marec 2018.

    Kakšen zahteven projekt pa je zamenjava terminala? Če rabijo tehnično pomoč se z veseljem odzovem za delovno mesto. Drugače a za piko so že ugotovili kako jo spraviti na pametni telefon, namesto da je vsakič tlačijo v terminal in ta ...prikaži več rabi celo večnost da jo sprocesira, tudi nov.

  • fiston 16:48 28.marec 2018.

    ne vem, če imajo res brezstične, ker ženske ono kartico še vedno tlačijo v ono čudo, res pa je da ni bilo treba gesla vtipkat. Zdaj ali je res brezstično, ali ženske brez veze kartice tja noter tlačijo ? Samo ...prikaži več je pa problem v Mercatorju, ker je tako drago, da težko pridež ven, da bi manj kot 15 evrov pustil, če si sam, ne da moraš za celo familijo kupit. No samo zaradi tega pa res ni bistveno hitreje, he he niso problem posane trgovke, ampak kupci ki počasi geslo tipkajo.

  • Albatroz 16:10 28.marec 2018.

    bo šlo hitreje ja ker se bodo toliko podražli da na koncu lahko kupiš samo tri izelke ne pa za celo vrečko.