Slovenija
13145 ogledov

Mesec: Ponudili bomo odstop

Luka Mesec Saša Despot
V stranki Levica so nad rezultatom stranke razočarani.

Levica bo imela v parlamentu pet poslancev. Šele po 80 odstotkih preštetih glasov so prešli parlamentarni prag. Po 96,43 odstotka preštetih glasovih je Levica prejela 4,19 odstotka glasov. Zanje je glasovalo nekaj več kot 45 tisoč volivcev. Na volitvah 2018 je Levica dobila devet poslanskih mandatov. 

"Splošni rezultat volitev pozdravljam, ker je madžarski eksperiment v Sloveniji končan. K padcu desnice in Janeza Janše je levji delež v zadnjih dveh letih pripomogla tudi Levica. Žal mi je, da sta dve stranki ustavnega loka izpadli," je dejal koordinator Levice Luka Mesec"Naš rezultat je pod pričakovanji in zanj smo pripravljeni sprejeti odgovornost. V imenu izvršnega odbora Levice javno najavljam, da bomo že jutri svetu stranke ponudili svoj odstop." Napovedal je, da se bodo v stranki pogovorili, kaj je šlo narobe, saj rezultat ni takšen, kakršnega so pričakovali. 

volitve v državni zbor 2022 Slovenija Prve javne besede Janše po porazu

Mesec je dejal, da se je v Sloveniji poskus demontaže demokracije končal in da se obrača nov list. "Čeprav z okrnjeno ekipo napovedujemo, da se bomo borili kot levi za stvari, ki smo jih napovedali v volilni kampanji," je obljubil Mesec.

Poleg Levice bodo v novem sestavu državnega zbora poslanci Gibanja Svoboda, SDS, NSi in SD. 

poslanci državni zbor Slovenija To so poslanci, ki smo jih izvolili

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 6
  • Dusan12 16:16 25.april 2022.

    Mesec spokaj, kot je tvoja priležnica Vijoleta, pojdita oba kolise šibat Marjančku, pod kozolec v Dolnjem Pimplhangr

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 08:14 25.april 2022.

    Tako. Sedaj pa v miru na bele (ha) planjave.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 07:51 25.april 2022.

    Vsaka čast Mescu priznal je,da niso dosegli zastavljenega cilja in ponudil odstop!! Pa poglejte to Fajonovo kokoš hvali se z rezultatom češ ,da so dopsegli začrtani cilj čeprav so prepolovili rezultat izpred 4 let!! Fajonka vemo,da boš v vladi in ...prikaži več le dvigovala roko Golobu,če pa nebo v redu pa boš glavni krivec!!

Sorodne novice