Slovenija
104 ogledov

Mija se sramuje bratranca Viranta

Pozitivna Slovenija, ustanovitev Boštjan Tacol
"Sram me je, da je moj bratranec," je po včerajšnjem glasovanju v DZ o Gregorju Virantu dejala Mija Janković.

Mija Janković je znana po tem, da podporo svojemu možu Zoranu Jankoviću izraža tudi javno. Nič drugače ni bilo po včerajšnjem neuspelem glasovanju v Državnem zboru (DZ), na katerem poslanci njenega moža niso izglasovali za mandatarja.

Po pisanju Slovenski novic je dejala, da ga bo podprla, če se bo odločil, da od predsednika države še enkrat sprejme mandat za sestavo vlade. Zelo ostra pa je bila do svojega bratranca oziroma do predsednika DLGV Gregorja Viranta.

"Podpiram svojega moža Zorana Jankovića, da ponovno od predsednika republike sprejme mandat za sestavo vlade. On je danes pokazal pokončnost, pokazal je, da se lahko zanese na svoje ljudi. Ne pa tako kot Gregor Virant. To, kar je naredil on, je strahopetno. Sram me je, da je moj bratranec," je dejala Jankovićeva soproga in dodala, da se njenega moža njegovi ljudje ne bojijo, žal pa tega ne more reči za Viranta.

Spomnimo, Janković je na včerajšnjem glasovanju za mandatarja prejel le 42 glasov. Potreboval bi jih vsaj 46. Zaradi nezadostnega števila glasov bo moral predsednik države še enkrat predlagati mandatarja, to pa lahko v drugem krogu stori tudi skupina 10 poslancev. Predsednik države bo novi krog pogajanj s strankami začel danes.

Preberite še:
Krta v Jankovićevi nesojeni koaliciji
Janševa pogodba DeSUS-u in SD, Türk nadaljuje pogajanja
Ogorčenje ljudstva in tretji mož

Komentarjev 76
  • privat 07:03 14.januar 2012.

    vsi so oni desni...samo za svoj žep ! Samo poglejmo Slovensko politično sceno..kaka debilnost,sama iztirjenost,kaj ne premoremo enega človeka ,ki ne bi bil desni??lopovski? Kaj Slovenija ni vzgojila v svoji zgodovini enega poštenjaka?? To pa se tudi zgodi ,če imaš ...prikaži več vedno skorupirano politično sceno,nedelujoča sodišča...Na koncu pa zopet ,če je ljudstvo izvolilo predstavnika,zakaj nasprotujejo volji ljudstva...zato ker zopet nimamo policije ,nimamo sodstva...

  • Zoran Srot 16:21 13.januar 2012.

    Ja zakaj, e prekršil kakšen zakon s tem ni, tako kot ga nista njuna Jure in Damjan.

  • mia 12:26 13.januar 2012.

    sej se hecaš