Slovenija
222 ogledov

Milijoni šli naprej

Andrej Škrk Finance
Supervizor. Skoraj 20 milijonov evrov od skupno 20,5 milijona je šlo pogodbenim strankam, ne meni, pojasnjuje notar Andrej Škrk.

Z dopusta se je na naše pisanje o zaslužkih z državo, ki jih je razkrila aplikacija Supervizor, oglasil notar Andrej Škrk. Opozoril nas je, da je večino nakazil stanovanjskega sklada (šlo naj bi za 20,5 milijona evrov, smo poročali v sredo) šlo na skrbniški račun, "ki ga je nato notar dolžan nakazati naprej stranki, ko so za prenakazilo izpolnjeni pogoji", in ne njemu. Odgovora na vprašanji, kdo so bile te stranke in za kakšne posle je šlo, še čakamo.

Napaka v podatkih KPK

Iz aplikacije je sicer razvidno, da naj bi na skrbniški račun šlo le 10,4 milijona, a podatek je napačen, trdi. Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) je na napako opozoril in jo ta menda odpravlja. Pojasnil je, da je januarja 2006, avgusta 2006 in julija 2007 sodeloval pri treh večjih poslih s stanovanjskim skladom (kakšnih, ne ni navedel) ter da je bilo v teh treh poslih skupaj kar skoraj 20 milijonov evrov nakazanih neposredno na skrbniške račune.

Dodal je, da so vsi bruto prihodki njegove pisarne v obdobju od leta 2003 do konca lanskega leta znašali od pet do šest milijonov evrov, zato od sklada nikakor ni prejel 20 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.