Slovenija
1273 ogledov

Ministrica kolega iz Desusa Janeza Rakarja le spravila na direktorski stolček

Irena Majcen Anže Petkovšek
Vlada za direktorja Triglavskega narodnega parka (TNP) imenovala Janeza Rakarja.

Rakar kot vršilec dolžnosti zavod vodi od julija lani, jutri bi mu potekel mandat. 

Vlada ga je julija imenovala za vršilca dolžnosti, čeprav je komisija na ministrstvu njegovo vizijo (niso vedeli, čigava je) označila za le delno ustrezno, medtem ko je več kandidatov oddalo ustrezno vizijo. 

Rakarja poleg tega ni potrdil svet zavoda, saj menda ni znal odgovoriti na osnovna vprašanja o Triglavskem narodnem parku. Svet zavoda je podprl Natašo Šalaja, ki pa očitno nima prave strankarske izkaznice. Janez Rakar in ministrica Irena Majcen, ki ga je izbrala, sta člana Desusa.

Irena Majcen Kadrovanje Slovenija Irena Majcen je po štirih letih le našla kandidata za vodenje Triglavskega narodnega parka

Rakar je pred imenovanjem vodil urad za družnene dejavnosti na kranjski občini. 

TNP z imenovanjem le malo pred razpisom volitev dobiva prvega direktorja, ki ni vršilec dolžnosti, po več kot štirih letih. 

Irena Majcen Slovenija Ministrica Irena Majcen se dela, da išče direktorja Krajinskega parka Strunjan in Triglavskega narodnega parka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • jakec1575 17:03 28.januar 2018.

    pri belem dnevu.

  • dragec 08:16 26.januar 2018.

    In kaj je takega naredila???? To delajo tudi janševisti

  • Žvižgač 23:13 25.januar 2018.

    Ta ministrica mi deluje, kot da je vedno nabasana, kdo ve če se druži z ETjem, ki tudi rad konzumira vse kar je opojnega. Grgrgravček že izsiljuje za svoje, kmalu pa bo za svojo rt poskrbel.