Slovenija
2417 ogledov

Ministrica trčila v otroka, policija je ni ovadila

Hrvaška policija Profimedias
Policija ugotovljene okoliščine nesreče skriva.

Hrvaško notranje ministrstvo vztraja, da pri prometni nesreči, v kateri je hrvaška ministrica za regionalni razvoj in sklade EU Gabrijela Žalac huje poškodovala desetletno deklico, ni bilo elementov kaznivega dejanja.

Žalčeva je v soboto v Vinkovcih z osebnim avtomobilom trčila v desetletno deklico, ki je prečkala cesto, na kateri ni prehodov za pešce. Policija je ugotovila, da ministrica ni bila pod vplivom alkohola, a ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja, ki ji je poteklo junija 2016. Zaradi pomanjkljivega dokumenta je na kraju dogodka plačala 500 kun (67,5 evra) kazni, so dodali.

Prometna nesreča na Hrvaškem Bo odletela? Svet Ministrica z neveljavnim vozniškim zbila deklico in jo huje poškodovala

Podatke skrivajo

Hrvaška policija v zvezi z nesrečo ni objavila več informacij, tudi ne podatka o hitrosti, s katero je ministrica vozila na cesti, na kateri je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, kot tudi, ali je ministrica morda med vožnjo uporabljala mobilni telefon. So pa izpostavili, da je deklica nepazljivo stekla na cesto pred avto, ki je nato trčil v njo.

Deklico so zaradi zlomljene noge nekaj ur po nesreči operirali v bolnišnici v Osijeku. Medtem so jo sicer že odpustili iz bolnišnice in okreva doma.

Ministrica je novinarjem v Zagrebu povedala, da je najpomembnejše zdravje deklice ter da se ne obremenjuje s tem, kako bosta ravnala policija in državno tožilstvo. Potrdila je, da je med obiskom v bolnišnici deklici je podarila rožni venec.

Ponujeni odstop premier ni sprejel

Policija se zdaj ni odločila za kazensko ovadbo Žalčeve, a lahko o tem vseeno odloča državno tožilstvo v Vinkovcih.

Ministrica iz vrst HDZ je ponudila odstop predsedniku hrvaške vlade Andreju Plenkoviću, ki pa je v ponedeljek povedal, da se lahko takšna nesreča zgodi vsakomur ter da zaradi prekrška z neveljavnim vozniškim dovoljenjem ne bo zahteval, da Žalčeva zapusti vlado.

V hrvaških medijih in v opozicijskih strankah so ocenili, da sta bila ponujeni in zavrnjeni odstop navadna predstava za javnost ter da bi morala Žalčeva nepreklicno odstopiti. Tudi raziskava, ki so jo objavili sinoči na komercialni Nova TV, kaže, da več kot polovica anketirancev meni, da bi morala ministrica nepreklicno odstopiti ali pa bi moral Plenković sprejeti ponujeni odstop.

prometna nesreča avtomobil Tudi nagrade? Avto Drastično povečanje kazni za najhujše prekrške

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen009 15:53 13.marec 2019.

    Bolano kako ritradirani so kvazi sosedje. Glede na to, da ne bo odgovarjala, novico še objavijo. WTF???

  • Avatar olor
    olor 13:48 13.marec 2019.

    Podarila ji je rožni venec, hahahaha... Zagotovo ga je bil otroj vesel.