Slovenija
1231 ogledov

MOL odstranjuje drevje

gozd profimedia
Ne morejo zagotoviti obrezovanja.

Ljubljanska občina bo v okviru urejanja Gallusovega nabrežja zaradi nevarnosti za okolico odstranila nekaj dreves, ki jih bodo pozno jeseni nadomestili z novimi. Kot so pojasnili na občini, je odstranitev dreves potrebna, ker njihovega naravnega izgleda in varnosti za okolico ne morejo zagotoviti z obrezovanjem.

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da so pri podrobnem arborističnem pregledu krošenj in debel dreves ugotovili, da je na južnem delu nabrežja zaradi zagotavljanja varnosti treba odstraniti tri starejša drevesa, in sicer dva visoka srebrna javorja in vrbo.

Drevesa imajo tako obsežen razkroj v krošnji oziroma v deblu, da so nevarna za okolico, saj obstaja povečana možnost odloma njihovih delov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poleg omenjenih bodo odstranili še tri mlajša drevesa (dve samonikli brezi na brežini in srebrni javor), ki omejujejo razrast mladih divjih kostanjev v drevoredu in imajo preslabo strukturo krošnje za drevoredno drevo.

Posek treh starejših dreves je predviden takoj, ko se bo vreme izboljšalo in omogočilo dela, ko bodo pridobljena vsa potrebna soglasja, pa bodo posekali še mlajša.

Prenova Gallusovega obrežja, še zadnjega neobnovljenega dela nabrežij Ljubljanice v starem delu prestolnice, se sicer počasi zaključuje. V okviru prenove so delavci družbe KPL na novo tlakovali območje, obnovili javno razsvetljavo in plinovodno omrežje. Prav tako bo urejena nova klančina do rečnega postajališča. Cilj je, da bi KPL dela zaključil do začetka jeseni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • partizanka 10:47 16.september 2017.

    kdaj bo na Vevčah tako lepo kot v centru