Slovenija
112202 ogledov

Na Petrolu so tekle solze

pogoj PCT Žurnal24
Zaposleni na bencinski servisih Petrol so bili ob uveljavitvi PCT pravila, ko so strankam fizično preprečili točenje goriva brez potrdila, tarče številnih zmerjanj in groženj. Sledil je preobrat.

Da PCT potrdilo v večini primerov obstaja le na papirju, se lahko prepričamo v številnih primerih, tudi na Petrolu, kjer so bili prvi dan ob uveljavitvi PCT pravila nekateri zaposleni na robu obupa, ko so jih stranke zmerjale in celo grozile. Petrol je med drugim poročal o incidentu, ko je ena od strank svoje vozilo pustila na bencinskem servisu; odstraniti ga je morala policija. 

"Žal smo v teh dneh videli tudi, da so stranke lahko izredno nestrpne do nič krivih prodajalk in prodajalcev, jih zmerjajo z žaljivkami in tudi grožnje smo zabeležili. Vsekakor prosimo vse, da svojega gneva ne stresajo nad našimi uslužbenci, saj samo izpolnjujejo sprejete vladne odloke," so nam odgovorili iz Petrola. 

Petrol Q_MAX | Avtor: Petrol Petrol

McDonalds Novogradnja Avto Ljubljana bo dobila še en McDonald's

PCT v 24 urah postale mrtve črke na papirju

Pri našem največjem naftnem trgovcu so se zaradi besnih kupcev odločili, da bodo malce omilili pravila pri prodaji goriva. Še isti dan so kupcu točilno mesto odklenili šele, ko je pokazal potrdilo PCT in za zurnal24.si pojasnili: "Pogoj PCT še vedno velja za vstop v prodajalne Petrola, smo pa res odklenili vsa točilna mesta." V sredo so poudarili, da kupce, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, spodbujajo, da plačujejo na točilnih mestih, kjer lahko plačajo z bančnimi karticami, ne da bi vstopili v prodajalno, ali pa z različnimi vrstami aplikacij, ki to omogočajo.

V četrtek in petek smo na štirih bencinskih servisih Petrol preverili, kako poteka točenje goriva. Prav nikjer nas niso več vprašali po PCT potrdilu. Zakaj je tako, smo spet vprašali na Petrol, v pogovoru z zaposlenimi pa smo ob plačilu računa prejeli odgovore, da so bile grožnje in pritiski strank, ki niso želeli pokazati PCT pravila, nenormalni. Kar nam je prvi dan ob uveljavitvi potrdila PCT potrdila tudi ena od zaposlenih na bencinski črpalki, ki nas je s solzami v očeh spraševala po PCT potrdilu.

Rezervoar gorivo črpalka bencin | Avtor: Profimedia Profimedia

Bencinska črpalka Slovenija Tankati se da tudi brez PCT

Težave zaradi PCT

Iz Petrola so nam odgovorili, da je popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih. Zaradi tega se Petrol opravičuje vsem strankam za nevšečnosti, ki se dogajajo zaradi zahtev odloka. 

V odgovoru za zurnal24.si so zapisali, da je družba Petrol takoj po objavi odloka dala pobudo za spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom, da naj ponovno preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinskih servisih. "Na prodajnih mestih namreč že ves čas zagotavljamo vse zaščitne ukrepe, razkužila za potrošnike, zaščitne rokavice, v prodajalne na bencinskem servisu vstopajo potrošniki posamično, polnjenje goriva se izvaja na odprtem prostoru in šele po zaključku točenja goriva plačajo gorivo, ki je že v njihovi dejanski posesti, v sami prodajalni pa se izvede le plačilo," so zapisali. V Petrolu so prepričani, da glede na vse opisano, menijo, da se bencinski servisi ne morejo primerjati z ostalimi trgovinskimi podjetji oz. prodajalnami, zato menimo, da ta določba za bencinske servise naj ne bi veljala.

Bencinski servis Petrol | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Bencinska črpalka Slovenija Zaradi besnih kupcev Petrol omilil pogoje za točenje goriva

Želijo jasna navodila

Od odločevalcev si zato želijo, da bodo izdali jasna navodila oziroma kriterije, kako ustrezno in pravilno izvajati prodajno storitev, da se bomo vsi prodajalci goriv na bencinskih servisih v državi lahko držali vseh enakih zahtevanih ukrepov. Družba Petrol tudi predlaga, da bi bencinski servisi morali še naprej soditi med izjeme pri izvajanju storitev brez preverjanja PCT pogoja, saj poleg specifičnega prodajnega postopka, pogonska goriva v sodobni družbi sodijo med osnovne življenjske izdelke in potrebščine. 
V Petrolu bodo natančno spremljali vse odloke in njihovo izpolnjevanje, se trudili za čim bolj nemoteno poslovanje še naprej in se sproti prilagajali vsem zahtevam pristojnih strokovnih služb.

Skok števila naloženih aplikacij za 2.000 odstotkov!

Pri Petrolu še naprej ljudi spodbujajo, da naj si uredijo brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami preko Petromatov. Ta način plačevanja je zdaj v izredno velikem porastu.

V preteklih štirih dneh je število naloženih aplikacij z mobilnih trgovin Google Play in App Store je poskočilo za kar 2.000 %, v primerjavi s 4 dnevi pred novim vladnim odlokom. V sredo, 15. septembra, ko se je vse zares začelo, je trend dnevno aktivnih registriranih uporabnikov zrasel za 423 %, glavnina le teh seveda z namenom plačila goriva.

Petrol | Avtor: Petrol Petrol

Električna polnilnica polnjenje Petrol Petrol Avto Dobrodošla novost pri Petrolu v prid kupcev

"Uporaba aplikacije je izredno preprosta, kar se je izkazalo v povečanem številu registriranih uporabnikov, dodanih plačilnih kartic v aplikacijo (Visa, Mastercard, tudi kartice N26 in Revolut) ter rasti števila uporabnikov, ki so z aplikacijo uspešno plačali," so nam še odgovorili na Petrolu.
 

Komentarjev 31
  • Lonsdale 07:01 20.september 2021.

    Vse to zaradi necepljenih subjektov. Ce bi tale Corona selektivno spucala ta del populacije, bi opravila humanitaren podvig.

  • Lonsdale 06:58 20.september 2021.

    Vse to zaradi mongoloidov, ki zavracajo cepljenje. Zal ima lahko danes vsak Joza Jodlar z IQ 45 pravico in platformo, da izrazi svoje mnenje. Ce bi tale Korona bila za kaj, bi selektivnoocistila inferiorno populacijo

  • Avatar jate
    jate 18:18 19.september 2021.

    narobe svet...namesto da bi pretakali benz,so se odločili za solze,hahaha kurc pa PCT