Slovenija
1413 ogledov

Na pogorišču pri Novem mestu forenziki, domačini že sestavljajo tožbo

požar Straža Manfred von Richthofen
Gasilcem so se na pogorišču podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu so se danes pridružili tudi pripadniki kriminalistične policije in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Zaradi obsežnosti požara, ki je izbruhnil minuli četrtek, je posebna posebna ogledna ekipa ogled opravila šele danes, ker gre za zahteven primer pa po besedah predstavnice PU Novo mesto Alenke Drenik, časovno ne morejo napovedovati, kdaj bodo zaključili s preiskavo. Bodo pa kriminalisti s svojimi ugotovitvami seznanjali pristojno tožilstvo.

Najverjetneje že pred zaključkom preiskave pa nameravajo v Civilni iniciativi Zalog-Loke vložiti tožbe tako proti lastniku kot tudi proti lokalnim oblastem in državi, je za POP TV povedal predstavnik civilne iniciative Zalog-Loke Franc Plut. Postopek naj bi vodil krizni štab, ki v petek pripravlja tudi protestni shod, na katerem bodo prebrali in podpisovali peticijo.

Na deponiji obrata družbe Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu je sicer zagorelo v četrtek popoldne. Gasilcije uspelo požar v večernih urah omejiti, a z gašenjem še vedno nadaljujejo. Na pogorišču bo predvidoma še do konca prihodnjega tedna ostala požarna straža.

požar Straža Zrak je onesnažen Slovenija Po požaru na Dolenjskem: "Ne zadržujte se na prostem, zapirajte okna!"

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:13 25.julij 2017.

    Danes vsi govorijo samo o bombi na Vurbeku ? Kaj pa EKOLOŠKE bombe v Sloveniji ,ki jih uspešno prikrivajo inšpekcijske službe ! Torej gre za politične bombe !

Sorodne novice