Slovenija
95 ogledov

Na poti je 6,5 milijona evrov

Slovenija 30.03.14, nedokoncan, vecnamenski kompleks propadlega Primorja, Koper, Suzana Kos
Primorje. Koper bo svoj del dogovora izpolnil.

"Mestna občina Koper ima za ta namen v proračunu zagotovljena sredstva, plačilo bo realizirano ob zapadlosti, in sicer 1. aprila," zatrjujejo v Kopru. Zanimalo nas je namreč, ali bodo ne glede na morebitne likvidnostne težave, ki jih imajo zaradi zmešnjave z nepremičninskim davkom, v občinski blagajni našli denar, ki ga morajo nakazati v stečajno maso ajdovskega Primorja.

Jutri namreč zapade poravnava, ki je bila sklenjena med občino in gradbincem v stečaju za projekt gradnje večnamenskega objekta z olimpijskim bazenom v Kopru, težka kar 6,5 milijona evrov. Od zneska si sicer precej obetajo predvsem bivši zaposleni propadlega Primorja, ki jim nekdanji delodajalec dolguje od 15 do 18 milijonov evrov.

Hišni posli

V Kopru pa so medtem že objavili tudi razpis, prek katerega iščejo partnerja za izgradnjo komunalne opreme kompleksa, katerega nedokončana gradnja že nekaj let kazi pogled na veduto mesta. Za izvedbo projekta zasebni partner, ki ga bodo izbrali, ne bo prejel plačila v denarju, temveč bo občina nanj prenesla lastninsko pravico na tisti površini objekta, ki bo dogovorjena s pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu. V last bo dobil delež na predvidenih poslovnih prostorih. Razpis še ni končan. Ponudbe so zbirali do 13. marca, podatkov o interesentih na občini ne dajejo.

"Prijavili smo se na ponovljeni razpis. Na prvega se namenoma nismo in smo tako dali možnost, da posel dobijo drugi, zato da nam ne bodo spet očitali povezav z županom. A na prvem razpisu ni bilo nobenega interesenta," razkriva Anto Guberac iz gradbenega podjetja Grafist; sam ima v kompleksu v lasti že deset tisoč kvadratnih metrov površin, in sicer v delu, kjer je predviden hotel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.