Slovenija
21190 ogledov

Na povorki ob Paradi ponosa ujeli tudi znane politike

Parada ponosa v Ljubljani Anže Petkovšek
Osrednji dogodek Festival Parada ponosa 2022 je bila paradna povorka po ljubljanskih ulicah v znamenju zahtev po vidnosti, enakopravnosti in spoštovanju. Na povroski so bila tudi znana politična imena.

Udeleženci dogodka v Ljubljani so se sprehodili od Metelkove ulice do Kongresnega trga. "Mavrični glas je pripomogel k temu, da smo se v rekordnem številu udeležile volitev in vplivale na njihov izid. Mavrični glas je dokaz, da spremembe lahko dosežemo," je v nagovoru spomnila Katja Štefanec iz Društva Parada ponosa. Vladi je sporočila: "Zahtevamo, da se vaše predvolilne obljube in naklonjenost pokažejo v praksi!"

Parada ponosa v Beogradu Parada ponosa Svet Beograd v barvah mavrice

Udeležence sta nagovorila ljubljanski župan Zoran Janković in državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Simon Maljevac, ki je ocenil, da mavričnost ne pomeni prav dosti, če mavrica kot simbol za raznolikost in spoštovanje človekovih pravic za vse ne postane aktivni del naše politike. "Čas je, da naše lepe besede o tem, da nihče ne sme biti spregledan, uresničimo," je dejal.

Plakati, Parada ponosa Slovenija Pri nas: Grožnje in fašistični simboli na plakatih

Nagovore sta imela še predstavnika Beograd Pride Filip Vulović in Lambda Warsaw Krzysztof Kliszczynski, današnjega dogodka pa so se med drugim udeležili minister za delo Luka Mesec, pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, ministrica za kulturo Asta Vrečko in evropski poslanec Milan Brglez, so sporočili organizatorji.

 
Komentarjev 18
  • MK 17:20 13.junij 2022.

    ogabni ritopiki

  • Pierre 16:17 13.junij 2022.

    Kot je rekla Svetlana Makarovič, jaz NE vem na kaj so tako ponosni...zakaj te parade??? Naj se javno objemajo in poljubljajo, če si upajo....vsak dan!!!

  • kapibara1 10:43 13.junij 2022.

    Nemec se je pa z veseljem tam drenjal

Sorodne novice