Svet
840 ogledov

Beograd v barvah mavrice

Parada ponosa v Beogradu Epa
Srbska prestolnica v znamenju boja za pravice istospolnih.

Poostreno varovanje, popolna zapora prometa in premierka na paradi ponosa v središču srbske prestolnice, ki se sicer - tako kot vsa Slovenija - pripravlja na finale evropskega košarkarskega prvenstva.

Središče mesta je bilo od zgodnjega dopoldneva za promet zaprto, dve najbolj prometni ulici so za promet zaprli. Oblasti so poostrile varovanje in angažirale dodatne policijske okrepitve.

Parada ponosa v Beogradu | Avtor: Epa Epa

Letošnja parada ponosa ima v Beogradu, kot ocenjujejo organizatorji, pomembno simbolično sporočilo zaradi sodelovanja številnih političnih in ostalih javnih osebnosti. Pohodu se je med drugim pridružila premierka Ana Brnabić, ki svoje istospolne usmerjenosti ne skriva, sodelovali so tudi ministri dela, državne uprave in lokalne samouprave.

Parada ponosa v Beogradu | Avtor: Epa Epa

Mesto je okrašeno z zastavicami in mavričnimi barvami, simbolov LGBT skupnosti. Letošnja parada je organizirana pod skupnim geslom "Za spremembo", parada je potekala od Cvjetnog trga do Trga republike.

parada ponosa beograd 2010 Beograd Svet Parada ponosa v Beogradu prepovedana

Parade ponosa v Beogradu so že zadnje tri leta potekale brez incidentov; leta 2013 je bila odpovedana zaradi ocene, da bi bila ogrožena varnost meščanov, leta 2010 pa je mimohod za pravice istospolnih obeležil krvav obračun policije s izgredniki.

Parada ponosa v Beogradu | Avtor: Epa Epa

Parada ponosa Ciudad de Mexico Parada ponosa Svet Na paradi ponosa v Mehiki več kot 80.000 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • MihaPu 14:42 20.september 2017.

    Bolane anomalije, katere podpirajo svetovni elitneži in tako dobijo glasove za svoje politične podvige. Najbolj kretenski so pa prav liberalne svinje od ljudi pri nas, ki nasedejo njihovim solzam in bolezni, ki jo imajo. Vse lgbt anomalije moramo zdraviti in ...prikaži več rehabilitirati. Evo jaz sem za to, da se določena količina denarja da za rehabilitacijo pedrov in lezbijk in raznoraznih sprijenih transgenderjev v poseben fond oz. zavod za rehabilitacijo bolezenskih anomalij.Želijo nadvlado nad normalnimi.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:01 18.september 2017.

    Človekove pravice so se končno začele prebujati tudi v Srbiji!

  • LukaMB 12:31 18.september 2017.

    Liberalne multikulturne globalistične anomalije in njihov sprijen svet, ki jih podpira v ozadju. Tudi Srbija je podlegla, tako kot mi. Svet gre po poti bolezni in hiva.