Slovenija
935 ogledov

Na Primorskem in smučiščih bo mrgolelo policistov in inšpektorjev

sprehajalci, Portorož Suzana Kos
Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer so v obalno-kraški regiji danes začeli veljati strožji ukrepi. poostreno bo tudi na smučiščih.

V obalno-kraški regiji je ponovno prepovedano zbiranje ljudi, razen za 12 izjem je prepovedan vstop in izstop iz regije, ni pa gibanje omejeno na občine. Šol v tej regiji zaenkrat ne bodo zaprli, so pa od danes zaprte vse trgovine s površino nad 400 kvadratnih metrov.

Osebje v Quintasovi restavraciji bo nosilo zaščitne maske tako kot osebje v neke Gostilna Slovenija Kljub vsem prepovedim v svojih prostorih dnevno postreže več kot 60 ljudi

 Za prečkanje regijske meje je v veljavi že od prej znanih 12 izjem, ni pa med njimi več tiste, ki je dovoljevala prehod zaradi obiska trgovine. Izjema tudi ni prehajanje med stalnim in začasnim prebivališčem, je na petkovi vladni novinarski konferenci povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki poleg zdravstvenega inšpektorata za ukrepanje pooblašča tudi policijo in redarstva, predvideva, da vas lahko vsi, ki so pooblaščeni, zaradi nedovoljenega prehoda občinske meje, oglobijo posameznika za od 400 pa do 4.000 evrov.

Krvavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

prenova strehe Obrtniki in gradbinci Pod streho Poziv vladi: Prepoved je nerazumna, dovolite nam delati, ker ne ogrožamo nikogar

Uveljavljanje teh izjem velja tudi za ožje družinske člane posameznika in člane skupnega gospodinjstva, kadar potujejo skupaj. V obalni-kraški statistični regiji je prepovedano tudi zbiranje ljudi.

Prehajanje le izjemoma

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je prehajanje med obalno-kraško regijo in drugimi regijami med drugim dovoljeno z dokazilom o cepljenju, pozitivnim ali negativnim rezultatom testa na koronavirus in za prebolevnike. Posameznik mora obenem imeti s seboj dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja ene od 12 izjem, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo.

restavracija Slovenija Gostinci se lahko organizirajo tako

Na policiji sicer odsvetujejo vsa nenujna potovanja na Obalo. Ta konec tedna bodo poostreno nadzirali spoštovanje vladnega odloka na tem območju.

Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine COVID-19 V SLO Slovenija Vlada zaostrila odlok glede gibanja in zbiranja ljudi

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo ta konec tedna na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi.
 

Komentarjev 5
  • Ivo 10:33 28.februar 2021.

    V shopping centrih pa toliko ljudi kot na silvestrovo 2018!

  • fazan2021 10:00 27.februar 2021.

    Ž24, ste obična primitivna cenena pisunarska in ritoliuzniška agencija v službi okupatorja. Ne boste večno, ne. Dan D pride. Še vedno je prišel in bo tudi tokrat.

  • CORONABUCI 09:58 27.februar 2021.

    Mrgolelo fašistov in gestapovcev! Med ovcami so lahko varni a so med ovcami tudi volkovi in ti jih bodo naučili pameti in dali lekcije.