Slovenija
49432 ogledov

Pri Woltu odgovarjajo: Policija ga je kaznovala, ker je želel pojesti malico

Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine epa Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine
Na policiji so nam pojasnili, zakaj je policist stopil k dostavljalcu hrane. Na spletu je zaokrožila vest, da naj bi ga kaznovali, ker si je snel masko, da bi si privoščil malico. Odgovor Wolta je povsem drugačen, kot so nam pojasnili pri policiji.

Po spletu je zaokrožila fotografija dostavljalca hrane, ob njej pa je pisalo, da naj bi k njemu pristopil policist, ker si je privoščil malico. Hkrati je pod fotografijo na ministrstvo za notranje zadeve naslovljeno vprašanje, kje naj dostavljavci hrane, delavci na gradbiščih in drugi, ki delajo zunaj in se nimajo kam skriti, pojedo svoj obrok in, ali naj bodo nemara brez hrane in počakajo, da zvečer pridejo prestradani domov.

Maske in avto Slovenija 115 oseb dobilo kazen zaradi nenošenja mask

Delimo sliko kaznovanja dostavljalca hrane, ker si je privoščil malico. Zanima nas, kje naj dostavljalci hrane, delavci...

Objavil/a Inštitut 8. marec dne Sobota, 14. november 2020

Naj spomnimo, da je vlada ob zadnjem svojem odloku, ki začne veljati v ponedeljek, izrecno navedla, da je uživanje hrane in pijače prepovedano na javnih površinah.

Kazen za parkiranje Samoizolacija Svet Nadzornik parkirišča oglobil voznika kljub vljudnemu sporočilu

Na naše vprašanje ali je policist res posredoval, ker si je dostavljalec privoščil malico, so nam iz policije odgovorili, da sta v soboto, okoli 12.30, policista na Prešernovem trgu opazila občana, ki na javnem kraju ni uporabljal maske. Pristopila sta do občana, ter ga na prekršek opozorila, ter ga pozvala naj si namesti masko. Ob zaznavi prekrška, ali med samim postopkom moški ni jedel ali pil na javnem kraju, so nam pojasnili na policiji, kjer dodajajo, da si kljub opozorilom policistov moški maske ni želel nadeti, zato mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe maske na javnem kraju.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Tako so Hrvati kaznovali Slovenca

Na policiji so nam pojasnili še, da ob novo sprejetih ukrepih občane ob zaznanih kršitvah načeloma najprej opozarjajo. Sankcije izrečejo le v primeru, ko teh opozoril ne želijo upoštevati.

Wolt: "Želel je v miru pojesti malico"

Pridobili smo tudi odgovor iz Wolta (gre za podjetje z aplikacijo, preko katere lahko naročite hrano iz različnih gostinskih obratov in vam jo pogodbeni kolesarji pripeljejo na dom), kjer so dejali, da bi lahko najbolje razumeli situacijo, pri partnerju takoj, ko so  izvedeli za dogajanje, preverili kaj točno se je zgodilo. "Na srečo je z njim vse v redu, pojasnil pa nam je, da je poiskal mirno lokacijo, kjer bi lahko pojedel malico. Poskrbel je, da ima ustrezno varnostno razdaljo, si snel masko in pojedel malico. V tem času so do njega pristopili pristojni organi, ki so delovali v skladu z aktualnimi navodili in partnerju podali kazen."

Pri Woltu so nam še zapisali, da se trudijo, da bi se vsi držali pravil, zato: "tako vsi naši partnerji redno razkužujejo torbe, roke in nosijo maske. Tako razkužila, rokavice kot tudi maske brezplačno zagotovi Wolt. Če lokalne oblasti in javnost menijo, da je uporaba mask na javnih mestih nujta tudi v času prehranjevanja, se bomo tega držali in smernice prenesli na vse vpletene - uporabnike, restavracije, trgovine in kurirje."
 

 
Komentarjev 123
  • milan41 11:00 16.november 2020.

    Kaznujte podjetje , kajti njihovi delavci vozijo hrano brez mask !!!!!!!!!!

  • miha23 09:09 16.november 2020.

    Bo treba kazni povišat.

  • miha23 09:05 16.november 2020.

    Na posnetku ni videti nobene malice ,tako da je jasno kdo laže.

Sorodne novice