Slovenija
17 ogledov

Na volitvah nova stranka?

“Dars vzdrževanja avtocest ne načrtuje ustrezno,” pravi Šoltes. (Foto: Dejan Mij Žurnal24 main
Vnovič so se pojavila sicer vse glasnejša ugibanja o nastanku nove stranke na levici oziroma gibanje Preporod, na čelu katerega pa mediji omenjajo ime Igorja Šoltesa, predsednika računskega sodišča.

Javnost spet ugiba o nastanku nove stranke na levici, ki bi na naslednjih parlamentarnih volitvah pritegnila volivce leve politične opcije, katere strankam vztrajno pada podpora, predvsem Socialnim demokratom. Ugiba se torej o gibanju Preporod, ki naj bi se mu že pridružili predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, Manca Košir, Spomenka Hribar in drugi, poroča spletna Demokracija.

Ideje vse glasnejše

Potrebo po rekonstrukciji levice in premišljeno spremembo političnih konceptov je te dni z javnostjo delila Liberalna akademija, katere predsednik Darko Štrajn je zapisal: "Politična levica ni izgubila volivcev, ampak so volivci izgubili levico, ki bi ji lahko zaupali." Meni, da je za prepričljivost nove stranke treba oblikovati novo vlado, preoblikovati stranke na levici in na novo definirati njihova medsebojna razmerja.

Da je poziv za rekonstrukcijo levice z odobravanjem in simpatijo prebral, je z javnostjo delil tudi poslanec in član stranke Zares Franco Juri. Po njegovem se je profesionalna politika in z njo levica "nedostojno oddaljila od civilne družbe, nastale so politične elite, desne in leve, ki jih običajno vodijo različni finančni ali kapitalski interesi".

Komentarjev 2
  • jurij 18:04 21.avgust 2011.

    Ma kakšna nova stranka .Ena in ista golazen nas jebe že 20 let samo barvo zamenja .

  • privat 08:29 21.avgust 2011.

    preporod??kaj je to neka desna cerkvena stranka?? Kaj ima tak naziv z običnimi ljudmi?? Vse je v imenu...koristi bo imela tudi cerkev,potem je desno usmerjena stranka,in nadeljevala bo smernice do sedanjih vlad??? in kdo bo volil za tako stranko in ...prikaži več to še v krvatah?? iskoriščanja,nadvrednost nad delovci ....