Slovenija
455 ogledov

Na volitve se podajajo še Davkoplačevalci

državni zbor Anže Petkovšek
Gibanje Davkoplačevalci se ne damo gre na volitve. Znano je, kdo jo bo vodil.

Gibanje Davkoplačevalci se ne damo, znano po borbi proti vladnemu zakonu o drugem tiru, bo preraslo v stranko, ki se bo podala na volitve, je potrdil vodja gibanja Vili Kovačič. Kandidat za predsednika bo Boštjan M. Zupančič, podpredsednika pa bosta po Kovačičevih navedbah on in profesor Jože Duhovnik. Stranka bo šla na volitve samostojno.

Predvolilne aktivnosti, tudi glede ustanovnega kongresa, bodo razkrili prihodnji petek v Svetovnem slovenskem kongresu, sta napovedala Kovačič in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Zupančič. Stranka, ki bo imela enako ime kot civilna iniciativa oz. skrajšano Davkoplačevalci, se bo uvrščala desno od centra političnega prostora. Kovačič je napovedal, da bodo kandidate za poslance iskali z razpisom, ki ga nameravajo objaviti v enem od osrednjih časnikov.

Boštjan M. Zupančič je v četrtek prejel bodečo nežo za najbolj seksistično izjavo leta, ki jo podeljujeta portal spol.si in kolektiv Rdeče zore.

Manifest stranke, ki je integralni del njenega programa, bodo v celoti objavili v petek. Po besedah Zupančiča so program izdelali izvedenci z gospodarskimi in drugimi izkušnjami, za razliko od Marjana Šarca in nekaterih drugih. Bistvo stranke pa po njegovih besedah v danih razmerah ni samo v programu, ampak "v kredibilnosti in prepoznavnosti oseb, ki bodo v tej stranki in jo poosebljajo".

Vili Kovačič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zdravstvo in pokojnine med prioritetami

Razkril je nekaj točk manifesta stranke, med katerimi je na prvem mestu zaveza, da bodo skupaj z zdravniki, zavarovalnico in civilnimi iniciativami razvili model kakovostne zdravstvene oskrbe s čim manj čakalnih vrst, na drugem mestu pa, da bodo zvišali najnižje pokojnine.

V javnih podjetjih in zavodih bodo vodstva dobila možnost, da preuredijo prekarno delo v redna delovna razmerja, državljanom z nizkimi plačami in mladim pa bodo zagotovili ustrezna socialna stanovanja, sta dve od obljub stranke v nastajanju. Med zavezami sta tudi priprava programa za zagotovitev vitke države vključno z občinami in zagotovitev dolgoročnih razvojnih programov za kakovostno rast slovenske obrambe.

"Kmetijstvu bomo omogočili, da razvije programe in take ekonomske modele, da bomo v državi dvignili samooskrbo s sedanjih 30 na 70 do 80 odstotkov, gospodarstvu bomo odprli možnost vključevanja v globalno ekonomijo in hkrati zagotovili pospešeno investiranje v visokokakovostna delovna mesta," je še navedeno v delu manifesta stranke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar praufo
    praufo 20:07 09.marec 2018.

    povsem konkretna stranka s konkretnim programom, g. Kovačič je več kot garač ... ta država je v času avstro absolutizma samo napredovala, šef je naročil železnico in zgodila se je, pa da ne bi bil pristranski, za časa yugo-titoizma je ...prikaži več bilo več narejenega, kljub morju nesposobnih komolčarjev, ampak za čuda je bilo marsikaj, danes pa ... vsaka občina svoje krožišče z obilo pločnikov in v lokalnem časopisu nagrade za uspešnost in častnega občana ... in tako pravljico se prodaja naprej parlament

  • k0libri 19:49 09.marec 2018.

    Primerno ime za nekoga pri koritu

  • Avatar Leon
    Leon 19:40 09.marec 2018.

    Ha,ha,ha............pajade .Davkozapravljivci .Stranka v vsako vas !

Sorodne novice