Slovenija
29 ogledov

Nad Jankovića z dvojnim protestom

Protest proti garažni hiši in novi soseski na Viču.
1/15
Anže Petkovšek
Pred sejo. Protestirali so proti novi soseski na Viču in garaži pod tržnico.

"To je ekološki terorizem! Letos je evropsko leto gozdov, v Ljubljani pa bodo posekali 200 dreves, da bosta poštna nabiralnika iz Liechtensteina zgradila novo stanovanjsko sosesko," je ogorčen Slavko Marolt iz civilne iniciative za ohranitev zelenega Viča in gozda ob sotočju Gradaščice in Glinščice.

Zato so ob 15. uri protestirali pred magistratom, kjer so mestni svetniki sprejemali dopolnjeni osnutek odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za sosesko med Jamovo cesto in nekdanjo tovarno Tovil. Prepričati bodo morali predvsem svetnike liste župana Zorana Jankovića, ki imajo večino.

Poplave jih niso izučile

Ob tem Marolt opozarja, da je bil omenjeni gozd med septembrskimi poplavami pod vodo in da stanovanjski objekti v okolici zaradi poplavne ogroženosti niso podkleteni, v OPPN pa so predvidene kar tri kletne parkirne etaže:

"Kot da Mestne občine Ljubljana (MOL) lanska izkušnja s poplavami v Viški sončavi ne bi izučila. Ob podobnih poplavah bo 500 avtomobilov končalo pod vodo."

Dodaja, da so za danes dobili tudi dovoljenje za zbiranje, da jih ne bo kdo z varnostniki odstranil, kot je bil primer s svetnikom Miho Jazbinškom.

Ob isti uri na istem mestu je protestirala tudi civilna iniciativa, ki nasprotuje gradnji garaže pod tržnico in ki bo poskušala svetnike prepričati, naj glasujejo proti aktu o javno-zasebnem partnerstvu za ta projekt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.