Slovenija
19327 ogledov

Najnovejša napoved: Sprememba v trendu razvoja epidemije!

Ljubljana Profimedia
Epidemija sicer upada, a se je upadanje upočasnilo.

Inštitut Jožef Štefan, ki dnevno objavlja Projekcije širjenja covid-19 v Sloveniji piše, da epidemija počasi upada, se pa nakazuje, da se upadanje mogoče upočasnjuje. 

"Ocenjeno reprodukcijsko število je približno R=0,81," navajajo pri IJS.

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju COVID-19 V SLO Zdravje Novi podatki: Nekoliko slabše kot dan prej, pa vendarle...

Tedensko povprečje dnevno potrjenih oseb je 751. Epidemiologi bodo lahko stike učinkovito spremljali, ko bo dnevno število pozitivnih primerov padlo na 300, kar naj bi se ob zdajšnjem trendu zgodilo konec marca. 

 | Avtor: IJS IJS

V drugem valu se je do zdaj okužila približno tretjina prebivalstva. Trenutno je delež kužnih približno dva odstotka prebivalstva oz. približno vsak 45. prebivalec. 

civilna zaščita težave Slovenija Šestan: Bojim se, da jim bomo morali pomagati tudi po epidemiji

"Nakazuje se, da bi lahko novi bolj kužen sev postal dominanten konec aprila," ugotavljajo pri IJS. "Takrat bi se lahko krivulje spet obrnile navzgor."

 | Avtor: IJS IJS

Glede na vladni načrt sproščanja ukrepov se nahajamo v oranžni fazi. Za prehod v rumeno fazo bi moralo biti povprečno dnevno število okužb v zadnjih sedmih dneh manjše od 600, v bolnišnicah pa manj kot 500 bolnikov. "Ob enakem trendu razvoja epidemije bi lahko v rumeno fazo prešli v začetku marca," napovedujejo pri IJS.

Covid-19, Hrvaška Covid-19 Zdravje Covid-19 na Hrvaškem: Prvič po več kot mesecu dni

 | Avtor: IJS IJS

Natančneje si prognozo lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 4
  • 991fddbb1635f14ad302a6f96992c252180f5d5e 20:41 19.februar 2021.

    Kaj pa mnenje Fakultete za pomorstvo iz Pirana, to edino šteje za relevantno, ne pa neki Štefan??

  • JZekspert 17:42 19.februar 2021.

    Če ste novinarji še na strani ljudi, ne pa na strani 0,1 % antisocialnih psihopatov, ki gonijo dalje ta neetični množični eksperiment, boste raziskali: tokove denarja (tudi nekoč spoštovanega IJS), določenih zdravnikov, predvsem pa v roke direktorjev zdr. zavodov, politikov, ...prikaži več novinarskih hiš, in druge strankarske povezave, preverili št. ciklov PCR testa, in končno dali besedo slovenskim in svetovnim zdravnikom, ki niso podkupljeni in že ves čas govorijo, da gre za neverjetno banalno prevaro!

  • popokatopetl 16:24 19.februar 2021.

    A to je tisto ko "upada ampak raste" :)