Slovenija
15544 ogledov

Najnovejša prognoza: Takšno poletje nas čaka!

Šport in maske Profimedia
Epidemija upada, zeleni bi lahko bili konec meseca.

"Epidemija upada, zeleni bomo predvidoma konec meseca in ob izpolnjevanju pogoja PCT bomo lahko imeli lepo poletje," je ob objavi nove prognoze širjenja covid-19 v Sloveniji zapisal njen avtor Matjaž Leskovar. Reprodukcijsko število je ocenjeno na R=0,78, tedensko povprečje dnevno okuženih je 479. 

covid-19 Slovenija Zadnji podatki: gremo proti koncu epidemije!

 | Avtor:

"Epidemiologi bodo lahko učinkovito spremljali stike, ko bo povprečno število pozitivnih oseb padlo pod 300 na dan," poudarjajo pri IJS. "S tem nam bodo lahko pomagali še dodatno in hitreje zmanjšati število okuženih oseb v populaciji. Pri trenutnih pogojih, ko je tedensko povprečje 479 in ocenjeno reprodukcijsko število R=0,78, bi lahko to stanje dosegli konec maja."

Maske Slovenija Beovičeva o tem, kdaj maske ne bodo več obvezne

 | Avtor:
 | Avtor:

V drugem valu se je do zdaj okužila približno dobra tretjina prebivalstva, trenutno je delež kužnih približno 0,5 odstotka prebivalstva oz. približno vsak 200. prebivalec.

Cepljenje v športni dvorani vojašnice v Kranju KRANJ Gorenjska Vsak delovni dan cepijo po 1000 ljudi

Trenutno smo v rumeni fazi vladnega semaforja sproščana ukrepov. Za prehode v slabše faze mora biti izpolnjen vsaj en pogoj: tedensko povprečje potrjenih primerov ali število hospitaliziranih, za prehode v boljše faze pa morata biti izpolnjena oba pogoja. "Ob enakem trendu razvoja epidemije bi lahko v zeleno fazo prešli konec maja," napovedujejo pri IJS. "Uporabili smo enake predpostavke kot v prognozi razvoja epidemije. Vpliva sproščanja ukrepov v rumeni fazi na nadaljnji potek epidemije nismo upoštevali."

 | Avtor:

koronavirus COVID-19 meja z Italijo Covid-19 Popotnik Vesela novica iz Italije, nova pravila na meji

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • JZekspert 23:59 14.maj 2021.

    Seveda, MS je duševni domobran, večni izdajalec, kolaborant, hlapec med hlapci, točno tako, krucefiks. Najboljše ga je ignorirat, je na žalost neke vrste pacient, ki samemu sebi riše te puščice. Pomagajo mu, ker pač nič ne kapira... On dejansko navija ...prikaži več za te pohlepne korporacije, ki so verjetno v svojem najtemnejšem poglavju v zgodovini. In dela puščice: => Pfizer, Moderna, Astra, Johnson ==> Je ta sploh še pri sebi ali že dolgo odpeljan, kaj pravite?

  • popokatopetl 15:55 14.maj 2021.

    "Epidemiologi bodo lahko učinkovito spremljali stike, ko bo povprečno število pozitivnih oseb padlo pod 300 na dan," ----------- Hehe, ravno takrat ko to ne bo imelo več smisla.

  • Avatar MS
    MS 15:23 14.maj 2021.

    Število cepljenih oseb na dan 12.05.2021 => Z enim odmerkom 517.430 oseb in z dvema odmerkoma 267.017 oseb! Delež pozitivnih testov PCR znaša 11,9 odstotka. V primerjavi s prejšnjim četrtkom je bilo tokrat potrjenih 22,5 odstotka manj okužb => Pfizer, ...prikaži več Moderna, Astra, Johnson ==> Gremo proti koncu epidemije!!!