Slovenija
12153 ogledov

Nakup bodo v celoti subvencionirali

slovenija 9.2.2012, kurilnica, drva, kurjac, pec na drva, foto:Spela Mohoric Špela Mohorič
Eko sklad ima na voljo nekaj manj kot pol milijona evrov za menjavo starih kurilnih naprav.

Eko sklad tistim lastnikom nepremičnin, ki so prejemniki redne denarne socialne pomoči in živijo na degradiranih območjih, povrne celoten strošek zamenjave starih peči. Strošek zamenjave starih kurilnih naprav na trdna goriva z novimi, okolju prijaznejšimi kurilnimi napravami na lesno biomaso bo Eko sklad pokril v celoti. 

Do subvencije so upravičeni občani, ki prejemajo redno denarno socialno pomoč in so lastniki, solastniki ali etažni lastniki stavbe ali stanovanja, ki se nahaja na enem izmed območij, degradiranih zaradi onesnaženega zraka. Poleg njihov so z novim javnim pozivom do subvencije upravičeni tudi najemniki stanovanjskih enot v lasti občin, ki so v času oddaje vloge na javni poziv upravičeni do denarne socialne pomoči, ki ni izredna denarna socialna pomoč, in imajo stalno prebivališče ali dovoljenje za stalno bivanje v tej enoti. Prav tako omenjeni ukrep velja tudi za lastnike, solastnike ali etažne lastnike stavbe ali stanovanja, ki so v času oddaje vloge na javni poziv upravičeni do varstvenega dodatka in imajo stalno prebivališče v Sloveniji. 

Degradirana območja so občine Celje, Hrastnik, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mest, Trbovlje in Zagorje. Nepovratna finančna spodbuda je lahko dodeljena le v primeru, če občinski akt ali lokalni energetski koncept na tem območju ne določata drugega prednostnega načina ogrevanja. 

Za ta namen je na voljo 440.000 evrov. Višina posamezne nepovratne finančne spodbude ostaja enaka kot doslej. Več informacij je na voljo na spletni strani Eko sklada

Peč na drva Neustrezne Slovenija Zamenjati bo treba 120.000 peči Dimnikar Slovenija Kaos na področju dimnikarstva

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tooooooo 09:30 23.november 2017.

    Ja seveda. Koliko od revežev pa ima uporabno dovoljenje katerega zahteva ekosklad? Ti ljudje niso vešči upravnih postopkov in to je pripravljavec razpisa dobro vedel. Spet samo show za javnost. Barabe!

  • ljubodoma 02:59 23.november 2017.

    zmerom je tako, da en člen degradira ostale in ostaneš praznih rok, saj je cmera 20 let sestavljal predpise, da je zajebal Slovence, isto ko zdenex zmešan osebek, ki pa je na srećo guznu in nimamo hvala večnemu B O ...prikaži več O G U več opravka ž njo. Prokleti komunisti - rdeći prasci imajo zakone samo za rdećo, smrdljivo & usrano rt filat, za rajo pa ni subvencij in pomoći, ki bi jo nujno potrebovali !