Slovenija
73 ogledov

Namesto denarja tožba?

slovenija 11.04.14. Dolenjska, Novo mesto, mestna hisa rotovz, foto: Jerca Bozic Jerca Božič Kranjec
Eurobasket. Občina upala na vračilo dela vplačane kotizacije, v KZS bi s tožbo izterjali vseh 600.000 evrov.

Novo mesto. Na mestni občini pričakujejo, da jim bo Košarkarska zveza Slovenije (KZS) povrnila stroške kotizacije za organizacijo evropskega prvenstva (EP) v košarki, a kot smo izvedeli od Mateja Erjavca, odvetnika KZS, takšen dogovor ne obstaja.

Za kotizacijo 150.000

Celotna kotizacija, ki naj bi jo Novo mesto plačalo, je znašala 600.000 evrov, občina pa je KZS še pred odpovedjo gostiteljstva nakazala 150.000 evrov. Vodilni v KZS naj bi županu Alojziju Muhiču, kot je ta povedal pred dvema mesecema, zagotovili, da bodo denar, in sicer 95.000 evrov, v proračun občine vrnili do konca marca, za preostali del pa bodo obračunali stroške obiska novomeške delegacije EP v Litvi pred dvema 
letoma.

Na vprašanje, kdaj bo KZS denar vrnila, nam je Erjavec odgovoril, da so najprej proučili možnosti zunajsodne poravnave z mestno občino, zdaj pa razmišljajo, da bi zadevo reševali v sodnem postopku. "Razloge, da Novo mesto ni bilo med gostitelji prvenstva, je treba iskati na strani občine, ki pa pred tem kotizacije ni plačala v celoti, ampak samo delno. Dogovora v zvezi z morebitnim plačilom preostalega dela kotizacije, še toliko manj pa v zvezi z morebitnim vračilom že plačanega dela, ni bilo," je povedal.

"Naj prizna napako"

"Škoda bi bila najmanjša, če bi župan priznal svojo napako in bi bili ob teh 150 tisočakov. Bojim se, da bo KZS izterjala svojo pravico do 600.000 evrov," je dejal opozicijski svetnik Franci Beg, ki je na izgubljeni denar opozarjal že dve leti. Da bi ga utišali, trdi, so se na mestni občini s KZS pogovarjali tudi o navideznem sponzoriranju v višini 150.000 evrov, ki bi jih KZS po prejemu nakazala nazaj na občino, da bi bilo videti kot vrnjena kotizacija.

"Če je bila pogodba slabo podpisana in smo prevzeli prevelika finančna tveganja, bi KZS lahko uveljavila te svoje pravice, čeprav upam, da se ne bodo želeli izpostavljati kot izžemalci občine," je razmišljal svetnik Gregor 
Macedoni.

 

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:33 13.april 2014.

    Pogodba je bila na 600.000 € , del so plačali kot aro in še malo več. Popolnoma jasno je da jim 60.000€ zapade , kot vplačana ara 10% , ostanek 90.000 € pa mora KZS vplačniku vrniti , kajti do ...prikaži več odpovedi je prišlo pravočasno !