Slovenija
7627 ogledov

Naročniki, prepričani, da so oškodovani, s tožbo zoper A1

televizija daljinec
Skladno z napovedmi je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti 52,3 milijona evrov vložil kolektivno tožbo zoper operaterja A1 Slovenije. VZMD je kolektivno tožbo že konec decembra vložil zoper Telekom Slovenija, napovedal pa jo je tudi za druge operaterje.

Kot so danes sporočili iz VZMD, so kolektivno tožbo vložili prejšnji teden na Okrožnem sodišču v Ljubljani. "Po konservativnih ocenah strokovnih sodelavcev VZMD je bilo v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov, brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene oškodovanih najmanj 447.000 naročnikov A1," so navedli v združenju, ki napoveduje, da bosta v prihodnjih dneh vloženi še tožbi zoper operaterja Telemach in T-2.

VZMD je zaradi domnevnega oškodovanja okoli 1,5 milijona naročnikov že v začetku lanskega oktobra na telekomunikacijske operaterje naslovilo izvensodne pozive k odpravi prakse enostranskega zviševanja cen in povračilu 200 milijonov evrov domnevno preplačanih računov. Že takrat so napovedali odškodninske tožbe, če rešitve ne bi mogli doseči po mirni poti.

Operaterji so vse očitke VZMD navedli kot neutemeljene, združenje pa je zato konec lanskega leta vložilo prvo kolektivno tožbo, zoper Telekom Slovenije, in napovedalo tožbe še zoper ostale operaterje.

Telekom Slovenije Slovenija Naročniki zaradi podražitev vložili tožbo zoper Telekom

 

Komentarjev 6
  • frederik 14:30 23.januar 2023.

    Vsi oškodovanci pa se lahko pridružite postopkom na naslednji povezavi: https://kolektivno-varstvo.si/spor-telekomunikacije/a1/.

  • ahoteec 11:42 23.januar 2023.

    Imam lokalnega ponudnika. Vse na enem daljincu. Servis med tednom pride v nekaj urah ali prej. Nor bi bil, če bi menjal.

  • rd2dmk2 09:57 23.januar 2023.

    meni nekaj ni jasno in mislim da je tole prakso treba spravit na sodišče. kako lahko nov naročnik dobi 50 in več odstotni popust na ceno storitve. no kako gre to poslovno skozi. zamenjaš paket pa so popusti. meni gre ...prikaži več tale reklama A1 z Zrncem hudo na jetra. tisti stavek na koncu : KER LAHKO. ker lahko delajo po mili volji . a si predstavljate da bi ves folk vsake 2 leti prestopil iz starega v drugega in bi potem imeli vsi na pol cene ? a bi jim še šlo ? izgleda ! torej nas - nategujejo !!