Slovenija
5237 ogledov

Nepridiprav "izbrisal" naselje in novo omejitev

Marno ukraden znak Facebook Nekdo je ukradel prometni znak na Marnem.
Nova prometna ureditev je mnoge razburila. Nekoga očitno tako močno, da je stvari vzel v svoje roke.

Sredi marca je voznike na regionalni cesti med Dolom pri Hrastniku in Rimskimi Toplicami presenetila nova prometna ureditev. Na cesti so namreč lahko opazili novo tablo za naselje Marno, ki jo do tedaj ni bilo.

Predhodne meje naselja, ki pretežno leži na pobočju severno od ceste, so bile namreč postavljene na odcepih z regionalne ceste. Nova ureditev je na odseku ceste, kjer je prej veljala omejitev hitrosti 90 km/h, zdaj najvišjo dovoljeno hitrost postavila na 50 km/h, na enem odseku pa na 70 km/h.

"Na eni strani nezadovoljstvo, na drugi zadovoljstvo. Prebivalci spodnjega Marnega so z novo ureditvijo gotovo zadovoljni. Vključevanje v promet na državno cesto, kjer imamo klanec, je pri dovoljni hitrosti 90 km/h lahko zelo nevarno," je ob vzpostavitvi nove ureditve za radio Aktual Kum dejal hrastniški župan Marko Funkl.

Marno tabla | Avtor: Facebook Facebook

"Na tem območju imamo dve novi naselji stanovanjskih hiš in prav je, da se to uredi. Imeli smo več pobud krajanov," je za navedeni medij še dodal Funkl.

Toda nove table so zdržale le nekaj dni. Na pretekli praznični vikend je namreč neznana oseba odstranila table naselja Marno in tako, vsaj začasno, "izbrisala" novo omejitev. Slednja je sicer spet v veljavi.

Naselje Marno sicer leži tik ob Dolu pri Hrastniku in se širi proti odcepu za Turje in naprej proti Rimskih Toplicam v smeri Laškega. Po tej cesti, ki ima razgibano traso, se obilo zasavskih dnevnih migrantov vsak dan pelje v smeri Celja in nazaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kondor 16:33 03.april 2024.

    Spet se je poavil en norc kateri je zaradi treh hiš ob cesti dal tablo in omejitev 50. Pravilno je naredil in naprej naj jim odstranjuje bedaste table.

  • Avatar Leon
    Leon 14:01 03.april 2024.

    Spomnimo se kdo ima takšne težnje po izbrisanih in brisnaju vseh ,ki ne mislijo enako kot oni ?

Sorodne novice